Lenkiškas Makowiec su obuoliais Receptas


Lenkiškas Makowiec su obuoliais

Makowiec – tai tradicinis lenkų desertas, kuris nepalieka abejingų. Šis skanus pyragas su aguonomis ir obuoliais ne tik yra puikus pasirinkimas per šventes, bet ir puikiai tinka kasdienai. 🍏✨

Ingredientai:

  • Makui:
    • 300 g aguonų
    • 200 g cukraus
    • 100 g sviesto
    • 4 kiaušiniai
    • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
    • 1 citrinos žievelė
    • 100 g džiovintų vaisių (raugai, abrikosai, slyvos)
    • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • Obuoliams:
    • 4-5 vidutinio dydžio obuoliai
    • 2 šaukštai cukraus
    • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • Pyrago pagrindui (opcionaliai):
    • 300 g miltų
    • 150 g sviesto
    • 100 g cukraus
    • 1 kiaušinis
    • 1 šaukštas kepimo miltelių

Gaminimo proceso žingsniai:

1. Aguonų paruošimas:
Pradėkite nuo aguonų. Jas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti apie 30 minučių. Po to nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite jas sutrinti smulkintuve, kad gautumėte homogeniškesnę masę.

2. Makų masė:
Aguonas supilkite į dubenį, pridėkite cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę, cinamoną ir džiovintus vaisius. Gerai išmaišykite. Į atskirą dubenį išplakite kiaušinius ir supilkite juos į aguonų masę, viską gerai sumaišykite.

3. Obuolių paruošimas:
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Juos sumaišykite su cukrumi ir cinamonu, o vėliau palikite, kad pasklistų sultys.

4. Pyrago pagrindas (opcionaliai):
Jeigu norite, paruoškite pyrago pagrindą. Į dubenį supilkite miltus, sviestą, cukrų ir kiaušinį. Viską gerai išminkykite, kol gausite vientisą tešlą. Galite pridėti kepimo miltelių, kad pyragas būtų purus.

5. Pyrago surinkimas:
Jeigu naudojate pyrago pagrindą, tešlą iškočiokite ir išklokite pyrago formą. Tada supilkite aguonų masę ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus dėkite obuolių gabaliukus.

6. Kepimas:
Kepkite makowiec 180°C temperatūroje apie 45-60 minučių. Norint patikrinti, ar pyragas iškepęs, įsmeikite medinį pagaliuką – jis turi būti sausas, kai jį ištrauksite.

7. Patiekimas:
Atvėsinus makowiec, galite pabarstyti cukraus pudra ar patiekti su grietinėle.

Būtinai pasimėgaukite šiuo nuostabiu lenkišku makowiec su obuoliais! 😊🍰

Parašykite komentarą