Lašišos putėsiai Receptas


Lašišos putėsiai

Ingredientai:

  • 400 g šviežios lašišos filė 🐟
  • 3 kiaušiniai 🥚
  • 200 ml grietinėlės 🍶
  • 1 citrinos sultys 🍋
  • Žiupsnelis druskos 🧂
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų 🌶️
  • 50 g šviežių krapų 🌿
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus 🫒
  • Papuošimui: citrinos griežinėliai, krapai

Paruošimo etapas:

1. Lašišos paruošimas

Pradėkite nuo lašišos filė paruošimo. Jei filė nesupjaustyta, supjaustykite ją mažais gabalėliais. Šviežią lašišą gerai nuplaukite ir nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu. Tada mažais gabalėliais sudėkite į dubenį. 🥗

2. Kiaušinių plakimas

Kitoje dubenyje įmuškite kiaušinius. Suplakite juos iki vientisos masės, pridėkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. 😊

3. Grietinėlės paruošimas

Į ją įpilkite grietinėlės ir citrinos sulčių. Gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų. 🍋

4. Lašišos mišinys

Į kiaušinių masę įdėkite supjaustytą lašišą ir smulkiai pjaustytus krapus. Viską ilgai maišykite, kol ingredientai gerai susijungs. 🌿

5. Kepimas

Įkaitinkite kepimo indą ant vidutinės ugnies ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Kai aliejus įkais, supilkite visą lašišos masę. Kepkite 25-30 minučių, kol putėsiai tapo auksinės spalvos ir stipriai pakyla. 🍳

6. Patiekiame

Išėmę putėsius iš orkaitės, leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite su citrinos griežinėliais bei smulkintais krapais ant viršaus. 🥳

Skanaus!

Jūsų lašišos putėsiai yra paruošti ir laukia, kol jus pradžiugins! Šis patiekalas puikiai tinka tiek šventei, tiek kasdieniam valgiui. 🥂

Parašykite komentarą