lašišos kepsnys orkaiteje

LAŠIŠOS KEPSNYS ORKAITĖJE

Skani sveikai iškepta žuvis vakarienei. Orkaitėje garstyčių marinate keptas lašišos kepsnys bus puiki vakarienė ne tik tiems, kurie laikosi dietos ar atidžiai stebi savo sveikatą, bet ir vaikams, kuriems reikia valgyti tokią sveiką žuvį. Pati lašiša yra sultinga, skani, puikios mėsos žuvis, jos beveik neįmanoma sugadinti. Siūlau išbandyti garstyčiose marinuotą lašišos kepsnį, kuris taps visavertės sveikos vakarienės jūsų šeimai pagrindu.

Lašiša yra gana populiari žuvis dėl savo skonio ir naudingųjų Omega-3 medžiagų.

Be to, vienoje porcijoje lašišos yra (% paros vertės):

  • (153 kcal);
  • vitamino B12 – 236 %;
  • vitamino D – 128 %;
  • vitamino B3 – 56 %;
  • Omega-3 – 5 %;
  • baltymai – 53 %;
  • vitaminas B6 – 38 %;
  • biotinas – 15 %.

Lašiša yra idealus maistas tiems, kurie rūpinasi sveikata. Tačiau turime prisiminti, kad tik reguliariai vartojant žuvį, pasireiškia visos naudingosios raudonosios žuvies savybės.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Lašišos kepsnys – 250 gr
  • Garstyčios – 2 valgomieji šaukštai
  • Sojų padažas – 2 valg. š.
  • Citrinos sultys – 1 valgomasis l
  • Augalinis aliejus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Pipirai – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Paruoškite šiuos ingredientus lašišos kepsniui orkaitėje kepti. Kepsnys 250 gr., Galite imti paprastų, rusiškų garstyčių arba, kaip aš, garstyčių mišinio – paprastų ir grūdėtųjų. Išspauskite maždaug ketvirtadalio citrinos sultis, augalinio aliejaus, bet geriau imti alyvuogių aliejaus. Druskos pagal skonį: sojų padažo druskos užtenka, bet kam jos atrodo per mažai, galite marinatą pasūdyti. Pipirų pagal savo nuožiūrą.
  2. Žuvį, žinoma, geriau imti šviežią. Tačiau beveik niekas neturi tokios galimybės, ypač miestuose. Todėl atšildykite žuvies kepsnį kambario temperatūroje, pašalinkite žvynus. Nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  3. Marinatui sumaišykite pamatuotą kiekį sojų padažo, augalinio aliejaus, citrinos sulčių ir garstyčių. Kruopščiai išmaišykite.
  4. Į orkaitės temperatūros indą sudėkite paruoštą lašišos kepsnį. Tolygiai paskirstykite marinatą, iš pradžių ant vienos žuvies pusės, paskui apverskite ant kitos. Palikite žuvį pusvalandį marinuotis marinate.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 gr. Žuvies patiekalą pašaukite į orkaitę 20-25 min. Lašišos kepsnys patiekiamas su šviežiomis daržovėmis, bulvėmis, ryžiais.

 

Parašykite komentarą