
Originalus persikų troškinys – konservuoti persikai savo sultyse be cukraus. Nieko papildomo, tik persikai, ir nieko nereikia virti – persikų skiltelės savo sultyse yra labai minkštos, nesubyra ir yra tokios pat kaip parduotuvėje pirkti persikai, tik skanesnės. Puikus būdas išsaugoti natūralų persikų skonį ir aromatą žiemai!
Produktai Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus)
Persikai – 1,5 kg
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus)
Recepto nuotrauka: Persikai savo sultyse (be cukraus) – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus. Iš minėto kiekio gavau dvi 0,5 litro talpos skardines konservuotų persikų.
Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus) – 2 etapas
Kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius karštu vandeniu, galbūt su trupučiu sodos, ir nuplaukite.
Didelį puodą maždaug iki trečdalio pripildykite vandens, įjunkite aukštą kaitrą ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinio stiprumo ir atsargiai sudėkite dangtelius į verdantį vandenį. Į keptuvę įdėkite metalinį stovą (tinka ir įprastas orkaitės stovas, jį galima padėti ant keptuvės viršaus). Sudėkite stiklainius ant lentynos kakleliais žemyn. Tokiu būdu sterilizuokite dangtelius verdančiame vandenyje, o stiklainius apie 10-15 minučių virkite garuose.
Tada atsargiai išimkite karštus sterilizuotus stiklainius ir padėkite juos ant švaraus rankšluosčio dugnu į viršų. Atsargiai išimkite dangtelius iš verdančio vandens ir padėkite juos ant rankšluosčio.
Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus) – 3 etapas
Persikus nuplaukite, nuo abiejų kraštų nupjaukite minkštimą, neperpjaudami iki kauliuko.
Taip pat nedideliais griežinėliais nupjaukite likusį minkštimą ties kauliukais.
Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus) – 4 žingsnis
Apvalias persikų skilteles tankiai sudėkite į sterilius stiklainius. Užvirinkite apie 500 ml vandens bet kokiu jums patogiu būdu ir atsargiai užpilkite persikus stiklainiuose verdančiu vandeniu. Uždenkite stiklainius švariais dangteliais ir atidėkite į šalį.
Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus) – 5 etapas
Jei liko sveikų persikų, išimkite sėklas. Visus persikus sudėkite į blenderio dubenį ir plakite dideliu greičiu iki vientisos masės arba sumalkite mėsmale.
Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus) – 6 etapas
Sutrintus persikus nuvalykite per smulkų sietelį arba išspauskite naudodami keliais sluoksniais sulankstytą marlę. Gavau 600 ml tirštų persikų sulčių (galiausiai jų užteko užpildyti persikų stiklainius).
Likusios persikų tyrės mums nereikia, bet ją galima naudoti kitiems patiekalams, pavyzdžiui, įmaišyti į košę, keksiukų ar pyragų tešlą.
Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus) – 7 etapas
Persikų sultis supilkite į puodą sunkiu dugnu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Dažnai maišydami užvirinkite sultis. Tuoj pat sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite maždaug 1 minutę.
Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus) – 8 žingsnis
Iš stiklainių su persikais atsargiai išpilkite vandenį.
Persikus supilkite į stiklainius su verdančiomis persikų sultimis ir sandariai uždarykite.
Uždenkite stiklainius šiltu plediniu ar vilnoniu šaliku ir palikite visiškai atvėsti.
Recepto nuotrauka: Konservuoti persikai savo sultyse (be cukraus) – 9 etapas
Konservuotus persikus su sultimis laikykite tamsioje ir sausoje vietoje – geriausia sandėliuke arba rūsyje.
Gero apetito!