7 skanūs pyragaičiai su kondensuotu pienu
Lengvi desertai mėgstantiems saldumynus.
1. Šokoladinis pyragas su virintu sutirštintu pienu ir grietinėlės sūrio kremu
Ingredientai
- 3 kiaušiniai;
- 90 g cukraus;
- 45 g miltų;
- 18 g kakavos miltelių;
- 380 g virinto sutirštinto pieno;
- 170 g kreminio sūrio ;
- šokolado – pagal skonį, papuošimui.
Gaminimas
- Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių. Jie neturi susimaišyti. Kelias minutes plakite baltymus mikseriu, palaipsniui įmaišydami cukrų. Turėtumėte gauti baltą kreminę masę.
- Toliau plakdami po vieną sudėkite trynius. Sumaišykite miltus ir kakavą, persijokite. Keliais mainais supilkite miltų mišinį į kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės.
- 18 cm skersmens formos dugną išklokite pergamentu. Įdėkite ten tešlą ir 30-40 min. pašaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę. Paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku: jis turi išlįsti iš sausainio sausas.
- Tada apverskite formą, padėkite ją ant šalto grotelių ir palikite 5 valandoms. Tada biskvitą išimkite. Atsargiai supjaustykite jį į tris vienodus pyragėlius.
- Kondensuotą pieną ir grietinėlės sūrį suplakite mikseriu iki vientisos masės. Surinkite tortą, tepdami kremu kiekvieną pyragą ir deserto šonus. Palaikykite šaldytuve kelias valandas, o geriau – per naktį. Tortą apibarstykite tarkuotu šokoladu.
2. Sausainių pyragas su kondensuotu pienu ir bananais
Ingredientai
- 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos;
- 3 šaukštai vandens;
- 250 g sutirštinto pieno ;
- 250 g grietinės, kurios riebumas 20-25 %;
- 2-3 bananai;
- 400 g sausainių.
Gaminimas
- Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir išmaišykite. Įdėkite indą su mase į vandens vonią. Želatiną nuolat maišydami 2-3 min. skieskite, bet neužvirinkite. Nuimkite masę nuo ugnies.
- Kondensuotą pieną su grietine suplakite mikseriu. Sudėkite želatiną, gerai išmaišykite ir įdėkite kremą 20 minučių į šaldiklį. Bananus supjaustyti griežinėliais.
- Patogiausia tokį tortą rinkti formoje. Ant dugno dėkite dalį sausainių, patepkite kremo sluoksniu ir ant jo paskleiskite dalį bananų. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Palikite keletą sausainių, sutrupinkite ir užtepkite paskutinį kremo sluoksnį.
- Tortą kelias valandas arba per naktį palaikykite šaldytuve. Per tą laiką sausainiai įsigers ir desertas taps minkštas.
3. Šokoladinis tortas su virintu sutirštintu pienu ir grietinės kremu
Ingredientai
- 400 g sutirštinto pieno;
- 3 kiaušiniai;
- 160 g miltų;
- 3 šaukštai kakavos miltelių;
- 1 arbatinis šaukštelis sodos;
- 1 valgomasis šaukštas acto 9 %;
- gabalėlis sviesto;
- 100 g cukraus;
- 100 ml vandens;
- 400 g virinto sutirštinto pieno;
- 400 g grietinės, kurios riebumas 20-25 %;
- graikinių riešutų – pagal skonį.
Gaminimas
- Gerai išplakite sutirštintą pieną ir kiaušinius. Suberkite miltus ir kakavą ir išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite actu gesintą sodą ir gerai išmaišykite.
- 22 cm formos dugną išklokite pergamentu. Popierių ir sieneles ištepkite sviestu ir supilkite į jas tešlą. Kepkite 35-40 minučių 180 °C temperatūroje.
- Visiškai atvėsinkite plutą. Jei jis išbrinkęs viduryje, nupjaukite viršų. Jo prireiks vėliau. Likusią dalį padalykite išilgai į tris lygias dalis.
- Supilkite cukrų į puodą ir užpilkite vandeniu. Palaikykite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol smėlis ištirps. Po to sirupą atvėsinkite.
- Išvirusį sutirštintą pieną ir grietinę suplakite mikseriu. Ant pirmojo pyrago lengvai supilkite sirupą ir užtepkite šiek tiek grietinėlės. Tą patį padarykite ir su likusiais pyragaičiais. Torto šonus aptepkite kremu.
- Jei liko nupjauto viršaus, sutrupinkite jį ir apibarstykite tortą. Tam taip pat galite naudoti smulkintus riešutus arba jų mišinį su trupiniais. Padėkite desertą į šaldytuvą 2-3 valandoms.
4. Blynų tortas su virinto sutirštinto pieno ir grietinės kremu
Ingredientai
- 250 ml vandens;
- 500 ml pieno;
- 2 kiaušiniai;
- 3 šaukštai cukraus;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos;
- 320-350 g miltų;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus + tepimui;
- 500 g grietinės, kurios riebumas 20-25 %;
- 350 g virinto sutirštinto pieno;
- 2 šaukštai konjako – nebūtina;
- uogos arba vaisiai – papuošimui.
Maisto gaminimas
- Suplakite vandenį, pieną, kiaušinius, cukrų ir druską. Suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti vientisa, be gumulėlių. Supilkite aliejų, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui.
- Įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi. Padenkite dugną plonu tešlos sluoksniu ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Likusius blynus kepkite taip pat. Atvėsinkite juos.
- Išplakite grietinę mikseriu, kad ji taptų puri. Palaipsniui supilkite kondensuotą pieną, toliau plakant grietinėlę. Jei norite, įpilkite konjako.
- Sudėkite tortą, kiekvieną blyną patepdami kremu, ir bent 30 minučių palaikykite šaldytuve. Paruoštą desertą papuoškite uogomis arba vaisių gabalėliais.
5. Dvispalvis sutirštinto pieno tortas su grietine
Ingredientai
- 100 g sviesto;
- 380 g sutirštinto pieno;
- 2 kiaušiniai;
- 140 g miltų;
- ½ arbatinio šaukštelio sodos;
- 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių;
- 4 arbatiniai šaukšteliai kakavos miltelių;
- 400 g grietinės, kurios riebumas 20-25 %;
- 200 g cukraus;
- šokolado – nebūtina, papuošimui.
Gaminimas
- Ištirpintą sviestą ir kondensuotą pieną sumaišykite plaktuvu. Įmaišykite į kiaušinių masę. Suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Įpilkite citrinos sultimis gesintą sodą ir vėl suplakite.
- Atskirkite trečdalį tešlos. Į likusią dalį suberkite kakavos miltelius. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, ⅔ vietos užpildykite šokoladine tešla, o likusią sudėkite šalia. Stenkitės jų nesumaišyti.
- Dėkite skardą į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę 10-15 minučių. Tada ištraukite pyragą ir supjaustykite jį palei perėjimo tarp spalvų liniją. Didesnę šokolado dalį padalykite skersai į du pyragus. Mažąją baltąją dalį apipjaukite pagal jų dydį. Iš viso turėtų būti trys pyragėliai. Atvėsinkite juos.
- Sumaišykite grietinę ir cukrų. Pastarasis turi ištirpti. Sudėkite tortus, gausiai aptepdami kiekvieną pyragą kremu ir pakaitomis keisdami spalvas. Sumalkite tortų pjūvių dalis ir šiais trupiniais apibarstykite desertą. Galite papildomai papuošti tarkuotu šokoladu. Dėkite tortą į šaldytuvą 1-2 valandoms.
6. Tortas „Napoleonas” be kiaušinių su kondensuoto pieno kremu
Ingredientai
- 200 g margarino ;
- 600 g miltų + miltams pabarstyti;
- 100 ml vandens;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos;
- 1 arbatinis šaukštelis sodos;
- 380 g sutirštinto pieno;
- 760 g virinto sutirštinto pieno.
Gaminimas
- Margariną supjaustykite gabaliukais. Suberkite juos į miltus ir sutrinkite šakute į trupinius. Druską ir sodą ištirpinkite vandenyje. Supilkite į sausą mišinį ir išminkykite tvirtą tešlą, kurią galima surinkti į rutulį. Jei neišeina, įpilkite dar šiek tiek skysčio.
- Padalykite tešlą į 18-20 vienodų rutuliukų. Sudėkite juos ant plokščio indo vienu sluoksniu, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 20 minučių. Tuo tarpu sumaišykite dviejų rūšių sutirštintą pieną.
- Stalą pabarstykite miltais. Išimkite vieną tešlos rutuliuką, o likusius grąžinkite į šaldiklį. Suplokite jį rankomis ir iškočiokite į labai ploną, maždaug 1 mm storio sluoksnį. Iš tešlos išpjaukite apskritimą naudodami lėkštę arba dangtį. Visame pyrago paviršiuje šakute padarykite daug įdubimų.
- Pabarstykite kepimo skardą miltais ir išklokite paruoštą tešlą. Šalia padėkite atraižas – jos pravers dekoruojant. Kepkite pyragą pažodžiui 1 minutę 220 °C temperatūroje. Jis turi paruduoti. Iš likusios tešlos iškočiokite ir tokiu pat būdu iškepkite pyragėlius.
- Torto indą lengvai patepkite kremu. Iš atvėsusių pyragaičių sukomplektuokite desertą, kiekvieną jų, išskyrus paskutinį, aptepdami kremu. Ant viršaus padėkite pjaustymo lentą ir švelniai prispauskite tortą . Tada jo viršų ir šonus aptepkite kremu.
- Susmulkinkite torto likučius ir apibarstykite tortą. Uždenkite jį dangčiu ir palikite kambario temperatūroje kelioms valandoms, o geriau – per naktį.
7. Tortas „Rąstelis” iš sluoksniuotos tešlos su kondensuotu pienu
Ingredientai
- 500 g sluoksniuotos tešlos be mielių;
- miltų – dulkėms apibarstyti;
- 1 arbatinis šaukštelis augalinio aliejaus;
- 350 g sviesto;
- 250 g sutirštinto pieno;
- 1 valgomasis šaukštas konjako – nebūtina;
- riešutų – neprivaloma, papuošimui.
Gaminimas
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 5 mm storio tešlą. Supjaustykite ją ilgomis maždaug 1 cm pločio juostelėmis.
- Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir nedideliu atstumu viena nuo kitos išdėliokite juosteles. Jei viskas netelpa, kepkite keliais būdais. Kelias minutes kepkite tešlą 220 °C temperatūroje. Juostelės turi paruduoti. Atvėsinkite jas.
- Suminkštintą sviestą išsukite mikseriu iki purumo. Supilkite kondensuotą pieną ir, jei norite, konjaką, dar kartą išsukite iki vientisos masės.
- Dėkite dalį kremo ant didelio maistinės plėvelės gabalėlio ir išlyginkite. Ant viršaus dėkite 5-6 tešlos juosteles ir aptepkite jas kremu. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Keletą juostelių palikite papuošimui.
- Suvyniokite tortą į foliją, suteikdami jam rąsto formą. Dėkite į šaldytuvą 12 valandų. Susmulkinkite likusias juosteles ir pabarstykite jomis tortą. Vietoj jų galite naudoti riešutus.