Kiniška jautiena su baklažanais
Šis receptas yra tikras skanėstas, sujungiantis autentiškus kiniškos virtuvės skonius ir maistingus ingredientus. Baklažanai kartu su jautiena ir aromatingais prieskoniais sudaro nuostabų patiekalą, kuris tiks tiek kasdieniam vakarienei, tiek šventiniam stalui. 🍆🥩
Ingredientai:
- 500 g jautienos filė (jaunybės arba sprandinės)
- 2 vidutiniai baklažanai
- 1 didelis svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 1 raudona paprika
- 3 šaukštai sojų padažo
- 2 šaukštai austrų padažo
- 1 šaukštas sezamų aliejaus
- 1 šaukštas augalinio aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis maltos raudonosios paprikos (priklauso nuo aštrumo)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Švieži kalendros lapai (papuošimui)
Paruošimo eiga:
- Ingredientų paruošimas: Pirmiausia, nuplaukite baklažanus ir supjaustykite juos kubeliais (1-2 cm dydžio). Įdėkite juos į druskos tirpalą, kad atsikratytumėte kartumo. Palikite 30 minučių, tada nuplaukite ir nusausinkite. 🥒
- Jautienos paruošimas: Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis, prisiminkite, kad geriausia pjaustyti priešgrindinant mėsoje, kad ji būtų švelnesnė. 🥩
- Sautavimo pradžia: Įkaitinkite didelę keptuvę arba wok dideliu karščiu. Įpilkite augalinio aliejaus. Kai aliejus karštas, įdėkite jautieną ir kepkite 3-5 minutes, kol mėsa taps rusva. Perkelkite mėsa į lėkštę. 🥘
- Daržovių kepimas: Toje pačioje keptuvėje įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus, jei reikia, ir įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir raudoną papriką. Sauté 2-3 minutes, kol daržovės suminkštės. 👩🍳
- Baklažanų pridėjimas: Pridėkite baklažanus ir troškinkite 5-7 minutes, kol jie suminkštės ir įgis auksinę spalvą.
- Prieskonių pridėjimas: Į keptuvę grąžinkite jautieną, pridėkite sojų padažą, austrų padažą, sezamų aliejų, cukrų bei maltą raudonąją papriką. Gerai išmaišykite ir troškinkite dar 3-5 minutes, kad skoniai susijungtų. 🌶️
Serviravimas:
Patiekitė karštą kinišką jautieną su baklažanais ant didelio lėkštės, papuoškite šviežiais kalendros lapais. Šis patiekalas puikiai dera su ryžiais arba wok keptais makaronais. 🥡
Skanaus! 😋