Keptos anties kojos su vyšnių padažu
Šis receptas jūs supažindins su gardžiu ir šventiniu patiekalu – keptomis anties kojomis su vyšnių padažu. 🦆🍒 Šis patiekalas puikiai tinka ypatingoms progoms arba šeimos vakarienei, kai norite nustebinti savo artimuosius!
Ingredientai:
- 4 anties kojos
- 2 šaukštai aliejaus (tinka alyvuogių arba rapsų)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 2 česnako skiltelės (smulkintų)
- 1 šaukštas šviežios rozmarino šakelės (smulkintos) 🌿
- 1 puodelis vyšnių (šviežių arba šaldytų)
- 1/2 puodelio vištienos sultinio
- 2 šaukštai medaus
- 1 šaukštas balzamiko acto
- Žiupsnelis cinamono
Paruošimo etapas:
1. Anties kojų paruošimas:
Pirmiausia nuplaukite anties kojas po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Tada, užberkite druską ir pipirus, po to visur gerai įtrinkite. 🌟
2. Apkepimo procesas:
Karštame keptuvėje įkaitinkite aliejų, tada įdėkite anties kojas odine puse žemyn. Kepti ant vidutinės ugnies apie 10-12 minučių, kol oda taps auksinė ir traški. Po to apverskite ir kepkite dar 10 minučių, kol mėsa bus pilnai iškepusi.
3. Padažo gaminimas:
Išimkite anties kojas iš keptuvės ir padėkite į šoną. Į tą pačią keptuvę įdėkite smulkintą česnaką ir rozmariną, kepkite, kol pasklis aromatas. Tada įdėkite vyšnias, vištienos sultinį, medų, balzamiko actą ir cinamoną. 🔥
Virkite viską ant vidutinės ugnies, maišydami, kol vyšnios suminkštės ir padažas šiek tiek sutirštės (apie 10 minučių).
4. Patiekiant patiekalą:
Anties kojas sudėkite į lėkštę ir užpilkite pasiruoštu vyšnių padažu. Galite papuošti šviežiais rozmarino lapeliais arba vyšniomis. 🍽️
Papildomi patarimai:
- Šį patiekalą galite patiekti su keptomis bulvėmis arba daržovėmis.
- Jei norite intensyvesnio skonio, padažui galite pridėti šiek tiek raudono vyno.
- Pasirinkite šviežias vyšnias, jei yra galimybė, tačiau šaldytos taip pat puikiai pasitarnaus.
Pasiruošus šį skanų patiekalą, galėsite pasimėgauti nuostabiu skoniu ir kvapais. Skanaus! ❤️