keptas moliūgas receptai

Orkaitėje keptas pjaustytas moliūgas

Moliūgas yra būtina ir naudinga daržovė. Jei jums pasisekė nusipirkti saldų moliūgą, drąsiai kepkite jį pagal šį receptą. Su cukrumi ir sviestu orkaitėje keptas griežinėliais supjaustytas moliūgas yra labai skanus desertas! Sakau tašką – kur dar užjūrio vaisiai ir skanėstai!

Kepimui galiu rekomenduoti šias moliūgų rūšis: cukruotąjį, muskatinį, marmurinį ir graikinį.

Ingredientai

  • Moliūgas – 800 g
  • Sviestas – 30 g
  • Vandens – 120 ml.
  • Cukrus – 0,5 valgomojo šaukšto. l

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Taigi, pasiruoškite prinokusį oranžinį saldų moliūgą, šiek tiek vandens, cukraus, sviesto. Moliūgą nulupkite nuo žievės ir sėklų, supjaustykite tokiais gabalėliais, kad būtų patogu juos sudėti į formą (didesni gabalėliai geriau nei maži).
  2. Perkelkite moliūgo gabaliukus į orkaitei atsparų indą ir užpilkite trupučiu vandens, tik tiek, kad moliūgo gabaliukai būtų panardinti į vandenį maždaug 3-5 mm. Užvirinkite vandenį (šiltą, atvėsusį ar karštą – jokio skirtumo).
  3. Moliūgo gabalėlius apibarstykite cukrumi.
  4. Ir ant kiekvieno moliūgo gabalėlio uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto – nedaugelis žino tokį triuką su sviestu, būtent su juo orkaitėje iškeptas moliūgas gaunasi skanus.
  5. Na, o dabar kepkite moliūgą orkaitėje (200 laipsnių temperatūroje, 25-40 minučių, priklausomai nuo moliūgo rūšies ir gabalėlių dydžio). Kepimo indo niekuo neuždenkite.
  6. Kai moliūgas taps minkštas, galite išjungti orkaitę ir patiekti moliūgą į stalą, aplieję kepimo metu susidariusiu sirupu. Orkaitėje keptas moliūgas paruoštas. Mėgaukitės patiekalu!

Parašykite komentarą