Kepta kiaulienos nugarinė


Kepta kiaulienos nugarinė

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės
  • 4-5 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas druskos 🧂
  • 1 šaukštas maltos juodosios pipirų 🌶️
  • 1 šaukštas džiovinto čiobrelių
  • 1 šaukštas džiovintos raudonėlio
  • 1 šaukštas medaus 🍯
  • šviežių petražolių garnyrui

Paruošimo etapas:

1. Mėsos paruošimas:

Pirmiausia, nuplaukite kiaulienos nugarinę po šaltu vandeniu ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Ruošiant mėsą, labai svarbu, kad ji būtų sausa, nes tai padės prieskoniams geriau įsigerti.

2. Prieskonių paruošimas:

Pasiruoškite prieskonių mišinį. Malkite česnaką, druską, juoduosius pipirus, čiobrelį ir raudonėlį. Viską sumaišykite dubenėlyje, tada įpilkite alyvuogių aliejaus ir medaus. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą pastą 🥣.

3. Marinavimas:

Paimkite mėsą ir gerai įtrinkite prieskonių mišiniu visą nugarinės paviršių, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Mėsą palikite marinuotis bent 1 valandą, o geriausia – per naktį šaldytuve. Tai leis mėsai įgauti intensyvesnį skonį 🔥.

Keitimas:

4. Keptuvės paruošimas:

Prieš kepant, įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pasiruoškite didelį kepimo indą, kuris gali tilpti į orkaitę. Galite naudoti kepimo popierių, kad mėsos kepimo procesas būtų lengvesnis ir valymas po jo – greitesnis.

5. Keitimas:

Įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kai aliejus bus karštas, įdėkite marinuotą kiaulienos nugarinę ir apkepkite iš visų pusių, kol ji įgaus auksinę spalvą (apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės).

6. Baigimas orkaitėje:

Po to, kai nugarinė apskrus, perkelkite ją į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes – 1 valandą. Baigę kepimą, patikrinkite mėsos vidinę temperatūrą. Ji turėtų būti apie 75°C, kad būtų visiškai paruošta ir saugi valgyti.

Patiekalų serviravimas:

Baigus kepti, ištraukite kiaulienos nugarinę iš orkaitės ir leiskite jai pailsėti 10-15 minučių. Tai leis sultims susigerti atgal į mėsą 🔄. Po to, supjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite su šviežiomis petražolėmis ir mėgstama garnyru (pvz., keptomis bulvėmis ar šviežias salotas 🥗).

Skanaus!

Parašykite komentarą