Jautienos širdžių guliašas


Jautienos širdžių guliašas

Jautienos širdžių guliašas yra skanus ir sočius patiekalas, kurį galima paruošti lengvai, o jo maistingumas tikrai nustebins. Šis receptas puikiai tinka šaltomis dienomis, kai norisi kažko šilto ir įspūdingo. 🍲

Ingredientai:

  • 500 g jautienos širdžių
  • 2 vidutiniai svogūnai
  • 2 morkos
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 1 raudona paprika
  • 400 g pomidorų padažo
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 šaukštas džiovinto čiobrelio
  • 1 lauro lapas
  • 500 ml sultinio (jautienos arba daržovių)
  • Petrožolės papuošimui 🌿

Pasiruošimo etapas:

  1. Paruoškite jautienos širdis: Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite širdis po šaltu vandeniu. Nukirpkite riebalus ir mėsingas dalis, jei tokių yra, ir supjaustykite jas mažais kubeliais.
  2. Pasiruoškite daržoves: Smulkiai supjaustykite svogūnus, tarkuokite morkas, o papriką supjaustykite juostelėmis. Česnaką smulkiai sukapokite.
  3. Kepti daržoves: Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ar katile. Įdėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos. Tada pridėkite morkas ir paprikas, ir kepkite dar 5-7 minutes.
  4. Įdėti širdis: Į keptuvę sudėkite supjaustytas jautienos širdis. Kepkite viską, nuolat maišydami, kol mėsa sušoks ir pakeis spalvą. Tai truks apie 10-15 minučių.
  5. Pridėti prieskonius: Po to, kai mėsa šiek tiek apkepė, įdėkite smulkintą česnaką, maltus pipirus, druską, čiobrelį ir lauro lapą. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
  6. Pomidorų padažas: Supilkite pomidorų padažą ir sultinį į puodą. Gerai išmaišykite ir užvirkite.
  7. Virimas: Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir leiskite guliašui troškintis apie 1-1,5 valandos. Periodiškai patikrinkite, ar reikia papildyti sultinio. Guliašas turi tapti minkštas ir sultingas.
  8. Serviravimas: Kai guliašas paruoštas, nuimkite puodą nuo ugnies. Patiekite karštą, papuoštą šviežiomis petražolėmis. Idealiai tinka su virtomis bulvėmis, ryžiais arba duona. 🍞

Patarimai:

  • Jei norite, galite pridėti kitų daržovių, tokių kaip bulvės ar žirneliai, kad patiekalas būtų dar maistingesnis.
  • Guliašas gali būti dar skanesnis, jei leidžiate jam pastovėti kelias valandas ar net per naktį, o tada pašildote.

Tikimės, kad šis guliašo receptas suteiks jums šilumą ir malonius skonius jūsų šeimai! Skanaus! 😊

Parašykite komentarą