Jautienos širdžių guliašas
Jautienos širdžių guliašas yra skanus ir sočius patiekalas, kurį galima paruošti lengvai, o jo maistingumas tikrai nustebins. Šis receptas puikiai tinka šaltomis dienomis, kai norisi kažko šilto ir įspūdingo. 🍲
Ingredientai:
- 500 g jautienos širdžių
- 2 vidutiniai svogūnai
- 2 morkos
- 2-3 česnako skiltelės
- 1 raudona paprika
- 400 g pomidorų padažo
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštas džiovinto čiobrelio
- 1 lauro lapas
- 500 ml sultinio (jautienos arba daržovių)
- Petrožolės papuošimui 🌿
Pasiruošimo etapas:
- Paruoškite jautienos širdis: Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite širdis po šaltu vandeniu. Nukirpkite riebalus ir mėsingas dalis, jei tokių yra, ir supjaustykite jas mažais kubeliais.
- Pasiruoškite daržoves: Smulkiai supjaustykite svogūnus, tarkuokite morkas, o papriką supjaustykite juostelėmis. Česnaką smulkiai sukapokite.
- Kepti daržoves: Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ar katile. Įdėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos. Tada pridėkite morkas ir paprikas, ir kepkite dar 5-7 minutes.
- Įdėti širdis: Į keptuvę sudėkite supjaustytas jautienos širdis. Kepkite viską, nuolat maišydami, kol mėsa sušoks ir pakeis spalvą. Tai truks apie 10-15 minučių.
- Pridėti prieskonius: Po to, kai mėsa šiek tiek apkepė, įdėkite smulkintą česnaką, maltus pipirus, druską, čiobrelį ir lauro lapą. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
- Pomidorų padažas: Supilkite pomidorų padažą ir sultinį į puodą. Gerai išmaišykite ir užvirkite.
- Virimas: Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir leiskite guliašui troškintis apie 1-1,5 valandos. Periodiškai patikrinkite, ar reikia papildyti sultinio. Guliašas turi tapti minkštas ir sultingas.
- Serviravimas: Kai guliašas paruoštas, nuimkite puodą nuo ugnies. Patiekite karštą, papuoštą šviežiomis petražolėmis. Idealiai tinka su virtomis bulvėmis, ryžiais arba duona. 🍞
Patarimai:
- Jei norite, galite pridėti kitų daržovių, tokių kaip bulvės ar žirneliai, kad patiekalas būtų dar maistingesnis.
- Guliašas gali būti dar skanesnis, jei leidžiate jam pastovėti kelias valandas ar net per naktį, o tada pašildote.
Tikimės, kad šis guliašo receptas suteiks jums šilumą ir malonius skonius jūsų šeimai! Skanaus! 😊