Įdaryti grybai


Įdaryti grybai 🍄

Ingredientai:

– 500 g didelių šviežių grybų (pvz., portobello)
– 200 g varškės
– 100 g tarkuoto sūrio (pvz., sviestiniai sūriai ar mocarela) 🧀
– 50 g svogūnų
– 2 skiltelės česnako
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
– Druska ir pipirai pagal skonį
– Šviežių petražolių ar krapų dekoravimui 🌿

Paruošimo eiga:

1. Grybų paruošimas:
Pradėkite nuo grybų. Pasirinkite didelius, šviežius portobello grybus. Juos gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir švelniai nusausinkite. Išimkite grybo kojas, kad liktų tuščiavidurės kepurėlės, kurias vėliau užpildysite įdarais. 🤗

2. Įdaro paruošimas:
Į vidutinio dydžio keptuvę įkaitinkite alyvuogių aliejų. Pjaustykite svogūnus ir česnaką smulkiai. Kai aliejus įkaista, suberkite svogūnus ir česnaką į keptuvę, kepkite juos, kol jie taps auksinės spalvos ir švelnūs.

3. Grybų kojas:
Tuo pačiu metu, smulkiai supjaustykite išimtų grybų kojas. Pridėkite jas prie keptuvės kartu su svogūnais ir česnakais. Kepkite dar 5-7 minutes, kol viskas gerai suminkštės.

4. Įdaras:
Į keptuvę su svogūnais, česnaku ir grybų kojomis pridėkite varškę ir tarkuotą sūrį. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susijungtų. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Ilgai nemaišant virkite dar 3-5 minutes. 🌈

5. Grybų įdaras:
Atidėkite paruoštą įdarą į šalį, kad atvėstų. Kai jis vėsus, naudodami šaukštą, atsargiai pripilkite kiekvieną grybo kepurėlę į įdarą. Užtikrinkite, kad kiekviena kepurėlė būtų gausiai užpildyta.

6. Kepimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Įdarytus grybus dėkite į kepimo skardą, išklotą pergamento popieriumi. Kepkite apie 20-25 minučių, kol grybai bus švelnūs, o sūris gražiai ištirps ir taps auksinės spalvos. 🔥

7. Patiekimas:
Ištraukus iš orkaitės, palikite atvėsti kelias minutes. Patiekite šiltus, papuošdami šviežiomis petražolėmis ar krapais. Skanaus! 🥳

Parašykite komentarą