Išmintingojo žydo pyragas
Ingredientai:
- 200 g maltų graikiniai riešutai 🥜
- 150 g cukraus 🍬
- 100 g sviesto, ištirpinto 🧈
- 4 dideli kiaušiniai 🥚
- 1 a. š. cinamono 🥄
- 1 a. š. kepimo miltelių 🥳
- 200 g džiovintų slyvų, supjaustytų smulkiai 🍑
- raudonojo vyno (pasirinktinai) 🍷
- cukraus pudra papuošimui (pasirinktinai) ✨
Paruošimo eiga:
- Paruoškite ingredientus: Prieš pradedant gaminti, pasiruoškite visus ingredientus, kad viskas būtų po ranka. Supjaustykite džiovintas slyvas ir įsitikinkite, kad riešutai yra gerai sumalti. 🍇
- Sumaišykite sausas sudedamąsias dalis: Dideliame dubenyje sumaišykite maltus riešutus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius. Šis mišinys suteiks pyragui puikų skonį ir tekstūrą. 🥣
- Plakite kiaušinius: Kitame dubenyje suplakite kiaušinius iki vientisos masės. Galite naudoti mikserį arba šluotelę. Jei norite, galite pridėti šiek tiek raudonojo vyno, kad pyragas įgautų ypatingą skonį. 🍷
- Susijunkite sudedamąsias dalis: Pridėkite ištirpintą sviestą ir kiaušinių masę į sausų ingredientų mišinį. Gerai išmaišykite, kol visi ingredientai gerai susijungs. 👩🍳
- Įmaišykite džiovintas slyvas: Pasiruošę tešlą, švelniai įmaišykite smulkintas džiovintas slyvas. Tai suteiks pyragui saldumo ir ypatingo skonio. 🍑
- Paruoškite kepimo formą: Pasiruoškite 20 cm skersmens kepimo formą. Ją ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais, kad pyragas neprikibtų. 👩🍳
- Kepkite pyragą: Sūnų tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes, arba kol pyragas gražiai pakils ir taps auksinės spalvos. Prieš išimdami iš orkaitės, galite patikrinti su šakute, ar pyragas iškepęs. 🍰
- Atvėsinimas: Iškepusį pyragą leiskite atvėsti formoje 10-15 minučių, tada atsargiai perkelkite į groteles, kad visiškai atvėtumėte. 🍂
- Pateikimas: Prieš patiekdami, galite pabarstyti pyragą cukraus pudra. Jis puikiai tinka valgyti su puodeliu arbatos ar kavos. 🫖☕️
Skanaus! 🍰✨