Kreminis grybų padažas
Šį kreminį grybų padažą galima greitai ir lengvai paruošti, jis tinka prie visko!
Ingredientai
- ½ nedidelio svogūno, supjaustyto kubeliais
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 12 uncijų rudųjų arba baltųjų grybų, supjaustytų griežinėliais
- druskos ir maltų pipirų pagal skonį
- 2 skiltelės susmulkinto česnako
- 3 šakelės šviežių čiobrelių arba 1/4 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
- ½ puodelio baltojo vyno
- ½ puodelio vištienos sultinio
- ⅔ puodelio grietinėlės
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
- 3 šaukštai šviežių petražolių
Instrukcijos
- Pakepinkite svogūną svieste, kol suminkštės, apie 3-5 minutes.
- Sudėkite grybus, druską ir pipirus. Virkite, kol grybai išleis sultis. Sudėkite česnaką ir čiobrelius ir kepkite, kol taps kvapnūs, apie 1 minutę.
- Supilkite vyną, kad nuvarvėtų ir atsilaisvintų visi keptuvės gabaliukai, ir virkite kelias minutes, kol vynas beveik išgaruos.
- Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę. Virkite 5 minutes arba kol sumažės perpus.
- Norėdami dar labiau sutirštinti padažą, sumaišykite kukurūzų krakmolą su 2 šaukštais vandens (arba sultinio) ir gerai išmaišykite. Po truputį įpilkite kukurūzų krakmolo mišinio į sultinį, kad pasiektumėte norimą konsistenciją. Gali prireikti ne viso kukurūzų krakmolo mišinio.
- Palikite virti 1 minutę.
- Pagal skonį pagardinkite petražolėmis, druska ir pipirais.