grybu padazas

Kreminis grybų padažas

Šį kreminį grybų padažą galima greitai ir lengvai paruošti, jis tinka prie visko!

Ingredientai

  • ½ nedidelio svogūno, supjaustyto kubeliais
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 12 uncijų rudųjų arba baltųjų grybų, supjaustytų griežinėliais
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį
  • 2 skiltelės susmulkinto česnako
  • 3 šakelės šviežių čiobrelių arba 1/4 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • ½ puodelio baltojo vyno
  • ½ puodelio vištienos sultinio
  • ⅔ puodelio grietinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 3 šaukštai šviežių petražolių

Instrukcijos

  1. Pakepinkite svogūną svieste, kol suminkštės, apie 3-5 minutes.
  2. Sudėkite grybus, druską ir pipirus. Virkite, kol grybai išleis sultis. Sudėkite česnaką ir čiobrelius ir kepkite, kol taps kvapnūs, apie 1 minutę.
  3. Supilkite vyną, kad nuvarvėtų ir atsilaisvintų visi keptuvės gabaliukai, ir virkite kelias minutes, kol vynas beveik išgaruos.
  4. Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę. Virkite 5 minutes arba kol sumažės perpus.
  5. Norėdami dar labiau sutirštinti padažą, sumaišykite kukurūzų krakmolą su 2 šaukštais vandens (arba sultinio) ir gerai išmaišykite. Po truputį įpilkite kukurūzų krakmolo mišinio į sultinį, kad pasiektumėte norimą konsistenciją. Gali prireikti ne viso kukurūzų krakmolo mišinio.
  6. Palikite virti 1 minutę.
  7. Pagal skonį pagardinkite petražolėmis, druska ir pipirais.

Parašykite komentarą