Dideliame indelyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, kol masė taps puri ir šviesi. 🥄
Įtrinkite minkštą sviestą ir grietinę, gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų. 🌟
Atskirkite miltus ir kepimo miltelius, juos persijokite į mišinį. Lėtai maišykite, kol susidarys vientisa tešla. Jei tešla pasidaro per lipni, pridėkite šiek tiek daugiau miltų. 🥣
2. Bandelių formavimas:
Paruoštą tešlą padalinkite į dvi dalis ir ant miltuoto paviršiaus iškočiokite ploną lakštą (apie 1 cm storio). 📏
Naudodami stiklinę, išpjaukite apskritimus ir juos sulenkite per pusę. Pajudinkite kraštus, kad gautumėte pusmėnulio formos bandeles. 🌙
Jei norite, galite įdėti šiek tiek uogienės ar sūrio į vidurį prieš suslėgdami kraštus. 🍓🧀
3. Kepimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 🍽️
Paruoštas bandeles dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. 💨
Kepkite apie 20-25 minutes, kol bandelės taps auksinės spalvos ir gražiai pakils. 🕒
4. Patiekimas:
Iškepusios bandelės leiskite atvėsti ant grotelių. 🍞
Pabarstykite cukraus pudra prieš patiekdami. 🍩
Grietinės bandelės gali būti patiekiamos tiek šiltos, tiek vėsaus, ir ypač skanios su puodeliu arbatos ar kavos. ☕️