Graikiškos salotos
Mėgstu geras žalias salotas – žaliosios mišrainės, romėnų ir lapiniai kopūstai yra vieni iš mano mėgstamiausių šviežių ir sveikų patiekalų pradinių taškų. Tačiau vasara – tai metas, kai visos daržovės yra pačiame jėgų žydėjime. Saldūs, sultingi pomidorai, ryškios paprikos ir traškūs agurkai. Šiame graikiškų salotų recepte šios daržovės atsiskleidžia be jokių žalumynų.
Produktai
- 1 agurkas
- 1 didelis pomidoras
- 1 saldžioji paprika
- 15-20 alyvuogių be kauliukų
- 0,5 svogūno
- 100 g fetos sūrio
- petražolės
- Itališkos žolelės
- alyvuogių aliejus
Paruoškite graikiškas salotas:
- Stambiai supjaustykite pomidorus, agurkus ir paprikas, plonais žiedais supjaustykite svogūną ir kubeliais supjaustykite fetą.
- Sumaišykite daržoves, alyvuoges ir prieskonines žoleles, pabarstykite feta ir itališkomis žolelėmis ir graikiškas salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
O geriausia praeitis? Kadangi daržovės yra pačiame jėgų žydėjime, šis graikiškų salotų receptas yra aromatingas ir gaivus, vos iš kelių ingredientų. Joms pasigaminti tereikia 7 ingredientų + paprasto naminio graikiškų salotų padažo! Per pastarąsias kelias savaites
šios salotos tapo hitu mūsų šeimos susibūrimuose – mano mama net įtraukė jas į savo nuolatinę receptų rotaciją. Tikiuosi, kad jums patiks taip pat, kaip ir mums!
Graikiškų salotų recepto ingredientai su graikišku salotų padažu
Graikiškų salotų ingredientai
Tradicines graikiškas salotas sudaro griežinėliais supjaustyti agurkai, pomidorai, žalioji paprika, raudonasis svogūnas, alyvuogės ir fetos sūris. Šis klasikinis derinys yra labai skanus, todėl aš jo laikausi, tik pridėdama saują mėtų lapelių, kad salotos būtų gaivios.
Aš renkuosi Kalamata alyvuoges. Jos dažnai naudojamos graikiškame maiste, todėl jų sūrus, sūrokas skonis puikiai dera su feta ir traškiomis daržovėmis. Užuot pjaustęs didelius pomidorus, naudojau vyšninius pomidorus, nes jie į salotas išskiria mažiau vandens nei didesni pomidorai. Kad salotos nebūtų vandeningos, agurkus taip pat sėklinu sėklomis.
Puikiose salotose kiekviename kąsnyje bus gardus daržovių, alyvuogių ir sūrio derinys, todėl būtinai supjaustykite ingredientus panašaus dydžio gabalėliais. Mėgstu pirkti Kalamata alyvuoges be kauliukų ir palikti jas sveikas, o fetą supjaustau 1/2 colio kubeliais, užuot smulkinusi. Papriką supjaustau 1 colio kvadratėliais, agurką supjaustau plonais pusmėnuliais, o vyšninius pomidorus tiesiog perpjaunu per pusę.
Mano graikiškų salotų padažas
Daržoves, alyvuoges ir fetos sūrį sumaišau su paprastu naminiu graikiškų salotų padažu. Vos 5 ingredientai + druska ir pipirai, todėl jį labai paprasta suplakti ir jis suteikia šiam lengvam graikiškų salotų receptui ryškų, aitrų skonį. Tai paprastas alyvuogių aliejaus, raudonojo vyno acto, Dižono garstyčių, česnako ir džiovintų raudonėlių mišinys.
Be to, kad juos naudoju padaže, mėgstu salotas gausiai pabarstyti raudonėliais ir juodaisiais pipirais, kad salotos būtų gaivios ir pipiringos.
Graikiškų salotų receptas
Graikiškų salotų patiekimo pasiūlymai
Kadangi šiose salotose nėra švelnių žalumynų, jas galima pasigaminti iš anksto. Jei ruošiu iš anksto, mėgstu pasilikti keletą šviežių mėtų lapelių ir pridėti prieš pat patiekiant. Tai taip pat puikus garnyras vakarienei. Mėgaukitės juo su vasaros pica, pavyzdžiui, šia ar šia, pesto makaronais, keptų daržovių makaronais arba didele daržovių lazanija.
Jei norite paįvairinti šių salotų receptą, pabandykite naudoti raudonųjų, žaliųjų ir geltonųjų paprikų mišinį, įberkite šviežių raudonėlių ar petražolių arba įmaišykite virtų ar keptų avinžirnių, kad salotos taptų visaverčiu patiekalu. Jei norite, kad salotos būtų veganiškos, nedėkite sūrio, o vietoj jo įdėkite 3/4 puodelio virtų avinžirnių ir 1 valgomąjį šaukštą kaparėlių.
Jei jums patinka šis graikiškų salotų receptas…
Išbandykite mano lengvas makaronų salotas, brokolių salotas, bulvių salotas arba arbūzų salotas, arba žr. šį įrašą, kuriame rasite daugiau mano geriausių vasaros salotų receptų!
Graikiškų salotų sudedamosios dalys
Daržovės – šio recepto pagrindas – šviežios pjaustytos daržovės.
Pagrindinė šių salotų sudedamoji dalis – pomidorai. Naudokite bet kokius šviežius ir sultingus. Jei gaminsite iš anksto, pirmenybę teikiu romų arba vynuogių pomidorams, nes jie gerai išsilaiko šaldytuve.
Agurkai ir paprikos suteikia traškumo ir šviežumo. Mes naudojame žaliąją papriką, bet pridėkite bet kokios spalvos, kokios norite. Agurkų lupti nereikia.
Raudonasis svogūnas suteikia salotoms skonio. Kad raudonojo svogūno skonis būtų švelnesnis, skilteles pamerkite į šaltą pasūdytą vandenį, kad jos šiek tiek neutralizuotų skonį.
Alyvuogės – Kalamata alyvuogės šiam receptui suteikia puikų skonį. Jei nesate jų gerbėjas, galite jų šiame recepte nedėti arba pabandyti pakeisti juodosiomis alyvuogėmis, žaliosiomis alyvuogėmis ar net kaparėliais!
Fetos sūris – graikiškos salotos nėra tokios pačios be sūrio. Tradiciškai fetos sūris ant salotų patiekiamas dideliu gabalėliu, tačiau mes mėgstame jį sutrupinti, kad sūrus skonis atsiskleistų kiekviename kąsnyje.
Kaip pasigaminti graikiškų salotų?
Į stiklainį supilkite padažą ir gerai suplakite (pagal toliau pateiktą receptą).
Įdėkite fetos ir, jei norite, papuoškite petražolėmis.
PATARIMAS: kad Graikiškos salotos būtų skanesnės, leiskite joms kelias valandas arba per naktį atšalti šaldytuve. Taip skoniai susimaišys!
Įrodyta, kad graikiškos salotos yra labai naudingos sveikatai. Šios salotos ir puikus ingredientų derinys: pomidorai, agurkai, svogūnai, alyvuogės, fetos sūris, raudonėlių ir alyvuogių aliejaus padažas – galingas maistinių medžiagų šaltinis.
Graikiškose salotose gausu vitamino A, C, kalio ir geležies. Jose taip pat yra fitonutrientų ir antioksidantų, kurie mažina tokių sveikatos komplikacijų, kaip širdies ligos ir vėžys, riziką.
Pomidorai: padeda organizmui sumažinti širdies ligų ir vėžio riziką.
Agurkai: padeda numesti svorio ir mažinti cukraus kiekį kraujyje.
Raudonėlis: padeda organizmui išvengti laisvųjų radikalų daromos žalos ląstelėms.
Alyvuogių aliejus: turi daug vitaminų, pasižymi antioksidacinėmis savybėmis.
Svogūnai: turi kalcio, geležies, folio rūgšties, magnio, kalio ir antioksidantų.
Alyvuogės: turi labai daug vitamino E ir kitų galingų antioksidantų.
Fetos sūris: turi kalcio, B grupės vitaminų riboflavino, vitamino B6, B12 ir pantoteno rūgšties, vitamino A, geležies, fosforo, cinko ir daug mikroelementų (seleno, magnio, kalio, vario ir mangano).
Labai šviežios daržovės ir naminiai padažai yra geriausias pasirinkimas jūsų kasdieniams pietums ir verslo pietums Miramar & Pembroke Pines.
Graikiškos salotos – tai tradicinių žaliųjų salotų atmaina, į kurią, be įprastų salotų ir pomidorų, paprastai įeina fetos sūris, alyvuogės, agurkai, raudonieji svogūnai ir alyvuogių aliejus. Šių papildomų ingredientų įtraukimas yra sveikas būdas pagerinti salotų maistingumą, pridedant pagrindinių vitaminų ir mineralų.
Daržovės
Didžiąją graikiškų salotų dalį sudaro lapiniai žalumynai, pomidorai, svogūnai ir agurkai. Tai mažai kaloringi ir maistingųjų medžiagų turintys produktai, kuriuos reikia įtraukti į kasdienę mitybą. Žalumyninės salotos suteikia sveiką dozę vitaminų A ir C, taip pat kalio ir geležies. Kolorado valstijos universitetas pažymi, kad žaliose salotose taip pat yra fitonutrientų ir antioksidantų – naudingų junginių, padedančių saugoti sveikatą ir mažinančių sveikatos problemų, tokių kaip širdies ligos ir vėžys, riziką. Vienas puodelis pomidorų salotose suteikia 24,7 mg vitamino C ir 1499 TV vitamino A. Agurkai yra sveikas kalio šaltinis, o jų 1/2 puodelio porcijoje yra tik 8 kalorijos. Raudonojo svogūno griežinėliai suteikia papildomo vitamino A ir C bei šiek tiek skaidulinių medžiagų.