Ežio mėsos kukuliai orkaitėje


Ežio mėsos kukuliai orkaitėje

Ingredientai:

  • 500 g ežio mėsos (jei sunku gauti, galima naudoti ir ėrieną)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 kiaušinis
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 1/2 puodelio pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
  • 2 šaukštai šviežių petražolių (smulkintų)
  • Aliejus kepimui

Gaminimo procesas:

1. Paruošimas

Pirmiausia gerai nuplaukite ežio mėsą ir supjaustykite ją mažais gabalėliais. Jei naudojate ėrieną, šiuo žingsniu galite praleisti, o jei ežio mėsą, ją reikia sumalti arba susmulkinti mėsmalėje. 🥩

2. Svogūnų ir česnakų paruošimas

Nulupkite svogūną ir smulkiai jį supjaustykite. Supjaustytus svogūnus patroškinkite kepimo aliejuje viso apie 5-7 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Nulupkite česnaką ir sutrinkite, tada pridėkite prie svogūnų. Toliau kepkite dar apie 1 minutę. 🌰

3. Ingredientų sumaišymas

Dideliame dubenyje sumaišykite smulkintą ežio mėsą, patroškintus svogūnus ir česnaką. Priklausomai nuo jūsų skonio, galite įdėti druskos, pipirų, paprikos miltelių ir smulkintų petražolių. Ūlos gautą masę gerai išminkykite. 🍽️

4. Kukulių formavimas

Imkite po šiek tiek masės (maždaug kaip mažas kiaušinis) ir suformuokite kukulius. Kiekvieną kukulį pamirkykite piene, o tada apvoliokite džiūvėsėliuose, kad gautumėte traškesnę tekstūrą. 🥚

5. Kepima orkaitėje

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Paruoštus kukulius sudėkite į kepimo skardą, kurios apačioje yra riebalų arba kepimo popierius. Kukulius galite šiek tiek apšlakstyti aliejumi, kad jie gaunasi traškesni. 🥘

Kepti kukulius orkaitėje 25-30 minučių, kol jie bus auksinės spalvos, o vidus gerai iškeps.

6. Patiekimas

Iškepusius kukulius galite patiekti su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, česnakiniu arba pomidorų, taip pat derinti su daržovėmis arba salotomis. Puikus patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei! 🥗

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą