Šioje citrinų, spanguolių ir cukinijų duonoje yra viskas, ko reikia užkandžiui, kuris patenkins jūsų troškimą! Be to, receptas užšąla, todėl visada galėsite jį turėti po ranka!
Ingridientai
- 375 ml (1 1/2 puodelio) viso grūdo miltų
- 125 ml (1/2 puodelio) didelių avižų dribsnių
- 15 ml (1 a.š.) kepimo miltelių
- 7,5 ml (1/2 a.š.) sodos
- 1 citrina (žievelė ir sultys)
- 80 ml (1/3 puodelio) klevų sirupo
- 160 ml (2/3 puodelio) 0% natūralaus graikiško jogurto
- 45 ml (3 šaukštai) alyvuogių aliejaus
- 60 ml (1/4 puodelio) nugriebto pieno
- 3 kiaušiniai
- 5 ml (1 šaukštelis) vanilės ekstrakto
- 250 ml (1 puodelis) tarkuotų cukinijų
- 160 ml (2/3 puodelio) stambiai pjaustytų spanguolių
- 60 ml (1/4 puodelio) kapotų pistacijų
- 30 ml (2 v.š.) lukštentų kanapių sėklų
Recepto paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (350°F).
- Dubenyje sumaišykite miltus su apvoliotomis avižomis, kepimo milteliais ir soda.
- Kitame dubenyje sumaišykite citrinos žievelę ir sultis su klevų sirupu, jogurtu, aliejumi, pienu, kiaušiniais ir vanile.
- Sudėkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus ir maišykite iki vientisos masės.
- Suberkite cukinijas, spanguoles, pistacijas ir kanapių sėklas. Dar kartą išmaišykite.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, tada paskleiskite į ją tešlą. Išlyginkite paviršių.
- Kepkite nuo 50 minučių iki 1 valandos, kol į duonos centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.