Citrinų, spanguolių ir cukinijų duona

Šioje citrinų, spanguolių ir cukinijų duonoje yra viskas, ko reikia užkandžiui, kuris patenkins jūsų troškimą! Be to, receptas užšąla, todėl visada galėsite jį turėti po ranka!

Ingridientai

  • 375 ml (1 1/2 puodelio) viso grūdo miltų
  • 125 ml (1/2 puodelio) didelių avižų dribsnių
  • 15 ml (1 a.š.) kepimo miltelių
  • 7,5 ml (1/2 a.š.) sodos
  • 1 citrina (žievelė ir sultys)
  • 80 ml (1/3 puodelio) klevų sirupo
  • 160 ml (2/3 puodelio) 0% natūralaus graikiško jogurto
  • 45 ml (3 šaukštai) alyvuogių aliejaus
  • 60 ml (1/4 puodelio) nugriebto pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 5 ml (1 šaukštelis) vanilės ekstrakto
  • 250 ml (1 puodelis) tarkuotų cukinijų
  • 160 ml (2/3 puodelio) stambiai pjaustytų spanguolių
  • 60 ml (1/4 puodelio) kapotų pistacijų
  • 30 ml (2 v.š.) lukštentų kanapių sėklų


Citrinų, spanguolių ir cukinijų duona

Recepto paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (350°F).
  2. Dubenyje sumaišykite miltus su apvoliotomis avižomis, kepimo milteliais ir soda.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite citrinos žievelę ir sultis su klevų sirupu, jogurtu, aliejumi, pienu, kiaušiniais ir vanile.
  4. Sudėkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus ir maišykite iki vientisos masės.
  5. Suberkite cukinijas, spanguoles, pistacijas ir kanapių sėklas. Dar kartą išmaišykite.
  6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, tada paskleiskite į ją tešlą. Išlyginkite paviršių.
  7. Kepkite nuo 50 minučių iki 1 valandos, kol į duonos centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.

Parašykite komentarą