Chkmeruli


Chkmeruli – Gruziniškas vištienos patiekalas

Chkmeruli yra tradicinis gruzinų patiekalas, kuris nustebins net ir išrankiausius gurmanus. Tai vištienos patiekalas troškinta padaže, kurį pagardina švieži prieskoniai ir česnakai. Patiekalas pasižymi puikiu skoniu ir kvapu, todėl jis tikrai taps jūsų mėgstamiausiu. 🐔

Ingredientai

  • 1 kg vištienos (geriausia su kaulu)
  • 1 didelis svogūnas 🧅
  • 5-6 skiltelės česnako 🧄
  • 2-3 didelės bulvės 🥔
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 2-3 šaukštai aliejaus
  • 1 arb. šaukštelis paprikos
  • 1 arb. šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. šaukštelis druskos (pagal skonį)
  • 1 arb. šaukštelis šviežios petražolės 🌿
  • 1 arb. šaukštelis kalendros
  • 1-2 lauro lapai
  • 1 žiupsnelis aitriosios paprikos (pagal skonį)
  • Šviežių žalumynų (pateikimui)

Paruošimo etapas

1. Patiekalų paruošimas


Pradėkite nuo vištienos paruošimo. Pjaustykite vištieną į didesnius gabalus (ketvirčiais) ir gerai nuplaukite. Sausoje keptuvėje šiek tiek apkepkite vištieną aliejuje iki aukso rudos spalvos. Tai suteiks vištienai puikų skonį ir aromatą. 🍳

2. Svogūnų ir česnakų paruošimas


Tuo tarpu, supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir susmulkinkite česnaką. Kai vištiena bus apkepusi, išimkite ją iš keptuvės ir toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol jie taps auksiniai.

3. Padažo gaminimas


Į svogūno ir česnako mišinį pridėkite papriką, malti pipirai, druską ir aitriąją papriką. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai išsiskirtų.

4. Troškinimas


Grąžinkite vištieną į keptuvę su prieskoniais. Užpilkite vištienos sultiniu, pridėkite lauro lapus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30-40 minučių. Tuo pat metu, nuskuskite ir supjaustykite bulves.

5. Bulvių pridėjimas


Po 30-40 minučių troškinimo, pridėkite bulves prie vištienos. Uždenkite keptuvę ir troškinkite dar apie 20-25 minutes, kol bulvės taps minkštos.

6. Pateikimas


Kai patiekalas bus paruoštas, išjunkite kaitinimą, pabarstykite šviežiais žalumynais ir palikite porai minučių pastovėti.

Vartojimo rekomendacijos


Chkmeruli pateikite karštą, su šviežiai kepta duona ar ryžiais. Jis puikiai tinka su daržovių salotomis ar fermentuotu pieno produktu, tokiu kaip jogurtas. 🍽️

Patarimai


– Jei mėgstate pikantiškus patiekalus, galite pridėti daugiau aitriosios paprikos. 🌶️
– Norint pagardinti patiekalą, galite įdėti šiek tiek citrinos sulčių prieš patikdami.

Bon appétit! 🌟

Parašykite komentarą