Chapfayna – ispaniškos kepenys

Dėl nedidelio prieskonių kiekio kepenų padažas tampa nepaprastai skanus, kaip ir jame troškintos kepenys. Padaže esančias kepenis galima greitai paruošti.

Ingredientai Chapfayna – ispaniškos kepenys (4 porcijoms)

Kepenys (kadangi recepte nenurodyta kepenų rūšis, paėmiau kalakutienos kepenis) – 500 g
Baltasis sausas vynas – 100 ml
Druska – pagal skonį
Žalieji pipirai – 4-5 vienetai.
Svogūnas – 1 vnt.
Česnakas – 1 skiltelė
Cinamonas – 1 žiupsnelis
Kmynai – 1 žiupsnelis
Malti raudonieji pipirai – ant peilio galiuko
Petražolių žolelės – 2 šakelės
Duonos trupiniai – 2 šaukštai
Augalinis aliejus – 2-3 šaukštai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasChapfayna – ispaniško stiliaus kepenys
Recepto nuotrauka: Chapfaina – ispaniško stiliaus kepenys – 1 žingsnis
Kaip paruošti ispaniškas kepenėles padaže:

Kepenėles nulupkite nuo plėvių ir virkite, kol suminkštės (20 minučių), šiek tiek pasūdytame vandenyje (kad apsemtų kepenėles). Įpilkite vyno ir juodųjų pipirų.
Tada išimkite kepenis, nuplaukite ir pertrinkite per sietelį. Supjaustykite kepenis griežinėliais.

Recepto nuotrauka: „Chapfayna” – ispaniškos kepenėlės – 2 žingsnis.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepkite susmulkintą svogūną ir susmulkintą česnaką. Įpilkite vandens (iki 100 ml) ir troškinkite.

Recepto nuotrauka: „Chapfayna” – ispaniškos kepenėlės – 3 žingsnis.
Kai svogūnai suminkštės ir vanduo išgaruos, suberkite prieskonius ir švelniai troškinkite (kelias minutes).

Recepto nuotrauka: „Chapfayna” – ispaniškos kepenėlės – 4 žingsnis
Į padažą supilkite sultinį, tada sudėkite kepenis, pabarstykite džiūvėsėliais ir troškinkite ant silpnos ugnies 5 minutes.

Recepto nuotrauka: Chapfaina – ispaniškos kepenėlės – 5 žingsnis.
Kepenėles su padažu patiekite tiek karštas, tiek šaltas.
Gero apetito!

Parašykite komentarą