Braškių putėsių pyragas Receptas


Braškių putėsių pyragas

Šis braškių putėsių pyragas yra nuostabiai skanus, gaivus ir puikiai tinka bet kokiai progai. Jo minkštas kreminis putėsių sluoksnis ir saldžios braškės sukuria nepakartojamą skonių harmoniją. 😊

Ingredientai

Pyrago dugnui:

  • 200 g sausainių (sviestinių ar smėlinio tipo)
  • 100 g lydyto sviesto

Braškių putėsiams:

  • 500 g šviežių braškių 🍓
  • 300 ml grietinėlės
  • 100 g cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 3 šaukštai želatinos
  • 200 ml vandens
  • 1 citrinos sultys

Pasiruošimas

1. Pyrago dugno paruošimas:

Pirmiausia, pasiruoškite pyrago dugną. Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių, o tada sumaišykite su lydytu sviestu. Visa tai gerai išmaišykite, kol masė taps homogeniška.

Paruoštus trupinius supilkite į pyrago formą (apie 22 cm skersmens) ir gerai sutankinkite. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų, kai tuo tarpu pradėsite ruošti putėsius.

2. Braškių putėsių paruošimas:

Kol pyrago dugnas stingsta, pasiruoškite braškių putėsius. Šviežias braškes nuplaukite, nuvalykite kotelius ir puseles supjaustykite. 🌟

Pradėkite kepti, sumaišydami braškes su 50 g cukraus ir citrinos sultimis. Virkite ant nedidelės ugnies, kol braškės sušils ir išskirs sultis. Šis procesas užtruks apie 5-10 minučių. Tada palikite atvėsti.

Tuo tarpu želatiną užpilkite 200 ml vandens ir palikite mirkti 5-10 minučių. Kai želatina išbrinks, ją pakaitinkite, kol visiškai ištirps (bet neužvirinkite!).

Atvėsusius braškes sutrinkite su blenderiu iki vientisos masės. Tada įbraukite ištirpusią želatiną ir gerai išmaišykite.

Kitame inde išplakite grietinėlę su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol ji taps standžia. Tada švelniai įmaišykite į braškių masę, kol visi ingredientai gerai susijungs.

3. Pyrago sudėjimas:

Pasiruošę braškių putėsius, išimkite pyrago dugną iš šaldytuvo. Supilkite braškių putėsių masę ant pyrago dugno ir tolygiai paskirstykite.

Pyragą vėl padėkite į šaldytuvą, kad putėsiai sutvirtėtų, apie 4-6 valandas arba geriausiai per naktį. 🕒

4. Patiekimas:

Prieš patiekdami, papuoškite pyragą šviežiais braškių griežinėliais, mėtinėmis šakelėmis ar šokolado drožlėmis, jei norite šiek tiek papildomo skanumo. 🍽️

Braškių putėsių pyragas yra paruoštas! Tiekite svečiams ir mėgaukitės gaiviu skoniu. Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą