Blyneliai yra nepaprasti

Į keptuvę suberkite miltus, pieną ir druską ir minkykite mišinį, kol neliks gumulėlių. Tada sudėkite nuluptą svogūną ir morkas, sumaltas per mėsmalę, įmuškite kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišykite. Palikite tešlą raugti 24 valandas (masė turi burbuliuoti ir kvėpuoti). Jei tešla tiršta, ją galima atskiesti šiltu pienu (tešlos konsistencija turi būti kaip vidutinio tirštumo grietinės).

Blynus geriausia kepti ant mažų ketaus keptuvių, bet galite naudoti ir paprastas aliuminines keptuves – jos turi būti gerai išplautos ir sukietėjusios (kad nesusidarytų garsusis „pirmas blynas”). Keptuves patepkite gabalėliu šoninės, pastatykite ant ugnies, įkaitinkite ir tolygiai paskirstydami tešlą supilkite į jas. Apkepkite iš vienos pusės, mentele apverskite į kitą pusę, apkepkite ir patiekite.

Produktai Blyneliai yra nepaprasti

morkos 1 vnt.
svogūnai 1 vnt.
druskos pagal skonį
kvietiniai miltai 1 puodelis
2 puodeliai pieno
kiaušiniai 2 vnt.

Parašykite komentarą