Norėčiau jums pasiūlyti paragauti nuostabių bryndzos bandelių. Tešlą pagaminti labai paprasta ir ji puikiai tinka – net ir atšaldyta nėra standi. Jie labai greitai iškepa keptuvėje. Šios tortilijos yra beprotiškai skanios, aromatingos ir sultingos.
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti šias keptas bryndzos tortilijas, reikia:
- naminio jogurto arba tiršto kefyro – 125 ml;
- miltų – 1,25 puodelio;
- sodos – 1/4 šaukštelio;
- druskos – 1/4 šaukštelio;
- brynza – 130 gr;
- krapai ir petražolės – po 0,5 ryšulėlio;
- Sviestas – 50 g.
- 200 ml stiklinė.
Maisto gaminimo procedūra
- Į jogurtą suberkite sodą ir išmaišykite. Įmaišykite miltus ir druską. Užminkykite lengvai minkomą tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
- Brinzą sutarkuokite stambia tarka arba sutrinkite, sudėkite smulkintas žoleles.
- Gerai sumaišykite sūrį ir žoleles.
- Šiek tiek išminkykite tešlą, pabarstydami paviršių miltais. Tešla neturi būti lipni. Padalykite tešlą į 3 lygias dalis.
- Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 0,5 cm storio. Į tešlos vidurį sudėkite bryndzą ir žoleles.
- Kiekvieno paplotėlio kraštus su brynza ir žolelėmis suspauskite viršuje, kaip chinkali (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
- Švelniai išvyniokite kiekvieną tortiliją su kočėlu kuo ploniau, kad ji nesuplyštų.
- Sūrio tortilijas kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies po 1-1,5 minutės iš kiekvienos pusės.
- Karštas tortilijas iš karto patepkite sviestu.
- Nepaprastai skanius lepeškus su bryndza patiekite karštus arba šiltus. Atšaldytos tortilijos taip pat skanios!
- Šias tortilijas reikia valgyti jas laužant rankomis.
- Gero apetito!