Bandelės su bryndza keptuvėje

Norėčiau jums pasiūlyti paragauti nuostabių bryndzos bandelių. Tešlą pagaminti labai paprasta ir ji puikiai tinka – net ir atšaldyta nėra standi. Jie labai greitai iškepa keptuvėje. Šios tortilijos yra beprotiškai skanios, aromatingos ir sultingos.

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti šias keptas bryndzos tortilijas, reikia:

  • naminio jogurto arba tiršto kefyro – 125 ml;
  • miltų – 1,25 puodelio;
  • sodos – 1/4 šaukštelio;
  • druskos – 1/4 šaukštelio;
  • brynza – 130 gr;
  • krapai ir petražolės – po 0,5 ryšulėlio;
  • Sviestas – 50 g.
  • 200 ml stiklinė.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Į jogurtą suberkite sodą ir išmaišykite. Įmaišykite miltus ir druską. Užminkykite lengvai minkomą tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
  2. Brinzą sutarkuokite stambia tarka arba sutrinkite, sudėkite smulkintas žoleles.
  3. Gerai sumaišykite sūrį ir žoleles.
  4. Šiek tiek išminkykite tešlą, pabarstydami paviršių miltais. Tešla neturi būti lipni. Padalykite tešlą į 3 lygias dalis.
  5. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 0,5 cm storio. Į tešlos vidurį sudėkite bryndzą ir žoleles.
  6. Kiekvieno paplotėlio kraštus su brynza ir žolelėmis suspauskite viršuje, kaip chinkali (kaip pavaizduota paveikslėlyje).
  7. Švelniai išvyniokite kiekvieną tortiliją su kočėlu kuo ploniau, kad ji nesuplyštų.
  8. Sūrio tortilijas kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies po 1-1,5 minutės iš kiekvienos pusės.
  9. Karštas tortilijas iš karto patepkite sviestu.
  10. Nepaprastai skanius lepeškus su bryndza patiekite karštus arba šiltus. Atšaldytos tortilijos taip pat skanios!
  11. Šias tortilijas reikia valgyti jas laužant rankomis.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą