Ar galite valgyti neapdorotus sviestinius riešutus?

Žinote, koks skanus kepto sviestinio riešuto moliūgo kvapas ir skonis, bet ar kada nors domėjotės, ar galima valgyti žalią sviestinį riešutą?

Žinau, kad man taip nutiko, ir man tai atrodė keista mintis, nes visada jį kepdavau, bet atlikusi keletą tyrimų priėjau prie įdomių išvadų, kurios gali jus sudominti.

Visada yra laimėjimas, jei galite valgyti žalius vaisius ar daržoves, nes virti, kepti ar virti jie netenka daugumos gerųjų maistinių medžiagų.

Taigi sveikatos sumetimais arba jei laikotės dietos, geriau juos valgyti žalius. Tačiau ką daryti su sviestmedžio moliūgu, kurį nėra įprasta valgyti žalią. Šiame straipsnyje atsakysiu į šį ir dar kelis su juo susijusius klausimus.

butternut squash

Ar galite valgyti žalius sviestinius moliūgus?

Taip, galite valgyti žalius sviestinius moliūgus. Žalias sviestmedis yra riešutinio, saldaus skonio, drėgnas, gyslotas, todėl jį valgyti gali būti šiek tiek nepatogu. Jis labai panašus į saldžiųjų bulvių skonį.

Jį galima valgyti žalią vieną, tačiau geriausia jį valgyti žalią – supjaustyti nedidelėmis lazdelėmis ar kubeliais ir įdėti į salotas.

Pjaustyti sviestinį moliūgą gali būti labai netvarkinga, nes ant jo odelės dažniausiai būna žemėtų dėmių, todėl įsitikinkite, kad odelės ir vidaus neliečiate tais pačiais pirštais. Arba tiesiog kruopščiai nuplaukite odelę prieš pjaustydami sviestinį moliūgą.

Ir būkite labai atsargūs pjaustydami sviestinį moliūgą. Tai labai tanki daržovė, todėl peilis joje įstrigs ir bandydami jį ištraukti galite lengvai susižeisti. Geriau pjaustyti lėtai aplink visą moliūgą, nei vienu dideliu pjūviu.

Taip pat skaitykite: Moliūgas ir sviestinis riešutas

Ar galite valgyti sviestinio kopūsto sėklas?

Moliūgų sėklos valgomos tiek žalios, tiek skrudintos. Tačiau žalių sėklų skonis ir tekstūra yra kur kas prastesni nei skrudintų.

Taigi net jei neketinate ant skrudintų sviestinių kopūstų sėklų dėti druskos ar kitų dalykų, bent jau galite jas paskrudinti. Tai suteiks joms geresnę tekstūrą ir skonį.

Paskrudintas sėklas galima valgyti vienas, sumaišyti su jogurtu ir kai kuriais dribsniais sveikam užkandžiui, užberti ant kreminės sriubos arba įmaišyti į salotas ir taip suteikti joms papildomos tekstūros bei vertingų maistinių medžiagų.

Taigi sėklų nereikėtų išmesti, nes jas galima greitai ir sveikai panaudoti.

Ar galite valgyti sviestinio riešuto moliūgo odelę?

Moliūgo moliūgo odelė yra valgoma, todėl nėra prasmės jos atsikratyti. Tai tikrai priklauso nuo to, ar jums patinka jos tekstūra, nes kepant ji gali būti šiek tiek traški.

Odelę galima valgyti žalią, tačiau ji nėra puikaus skonio ar tekstūros, todėl prieš valgant ją reikia labai gerai nuplauti.

Yra daug žmonių, kurie kepa odelę ir gamindami sriubą, taigi, jei jums patinka sviestinio riešuto moliūgo odelė, turėtumėte žinoti, kad ją saugu naudoti gaminant maistą.

Kaip išsirinkti gerą sviestinį riešutą?

Jei ketinate valgyti žalius sviestinius moliūgus, labai pravers, jei iš turgaus įsigysite tikrai šviežią, gero skonio sviestinį moliūgą, todėl pateiksiu keletą kriterijų, kuriuos turėtumėte patikrinti prieš pirkdami sviestinį moliūgą.

-Spalva. Paprastai sviestmedžio moliūgas būna šviesiai smėlio arba oranžinės spalvos. Įsitikinkite, kad ant jo nėra jokių žalios spalvos požymių, o tai reiškia, kad jis dar nėra prinokęs. Ant jo gali būti keistų rudų dėmių ar iškilimų, kurie paprastai būna tik įpjovimų vežant.

-Svoris. Kad pajustumėte svorį, turite jį pakelti, tačiau jis turi būti gana didelis, atsižvelgiant į jo dydį. Tai reiškia, kad vidus yra drėgnas ir minkštas.

-Tekstūra. Turėtumėte patikrinti odos tekstūrą. Ji turėtų būti tvirta, be jokių įtrūkimų. Taip pat patikrinkite stiebo tekstūrą, kuri turėtų būti tvirta ir sausa, be jokių minkštumo ar pelėsio požymių. Jei ant daržovės rasite minkštą vietą, padėkite ją atgal. Kaip ir arbūzas, ji turi skambėti kaip 100 % pilnas vandens buteliukas, kai į jį paplekšnojate.

Taip pat skaitykite: Kodėl moliūgai oranžiniai ?

Ar galite valgyti neprinokusius sviestinius moliūgus?

Taip, galite valgyti ne visiškai prinokusį sviestinį riešutą, tačiau tai paneigia sviestinio riešuto valgymo prasmę, nes saldumo dar nebus, o jūs veikiau gausite ne tokį gerą cukinijų skonio sviestinį riešutą.

Nėra jokios prasmės valgyti jo, kol jis dar nėra visiškai prinokęs. Bent jau jei tikitės sviestinio riešuto skonio ir tekstūros.

butternut squash unripe

Sviesto riešutų moliūgų panaudojimas

Yra daugybė sviestinių riešutų moliūgų panaudojimo būdų, bet ne tiek daug žalių sviestinių riešutų moliūgų.

Pateikiame keletą dažniausiai pasitaikančių jo panaudojimo būdų:

-Moliūgų riešutų sriuba. Tai gali būti sveikos vakarienės idėja, kuri gali būti skani, o ją pasigaminti nėra taip sunku.

-Įdarytas sviestinis moliūgas. Įdarytas sviestinis riešutmedis – puiki idėja, o turint omenyje, kad jis yra gana didelis, gali būti patogu pagaminti pusę įdaryto sviestinio riešuto kiekvienam asmeniui.

-Salotos. Apie tai jau užsiminėme anksčiau, ir manau, kad tai yra geriausias žalio sviestmedžio moliūgo panaudojimas.

-Moliūgų riešutų pyragas. Akivaizdu, kad klasikinį moliūgų pyragą galite pakeisti sviestinių riešutų pyragu. Tiesą sakant, kepant man labiau patinka naudoti sviestinį moliūgą, nes manau, kad jo skonis dar saldesnis, be to, su juo lengviau dirbti nei su moliūgu.

Išvada
Galite valgyti žalius sviestinius moliūgus. Be to, bet kurios jo dalys yra valgomos žalios, virtos ar keptos. Valgyti jį žalią gali būti pats maistingiausias būdas, tačiau toli gražu ne pats skaniausias. Taigi viskas iš tiesų priklauso nuo to, kodėl valgote sviestinį moliūgą.

Jei laikotės dietos ir norite sveikiausio būdo valgyti sviestmedžio moliūgą, rinkitės jį valgyti žalią, bet jei ne, kepimas ar virimas suteiks jums geriausią skonį.

Parašykite komentarą