Ančių širdelės paprastame svogūnų padaže


Ančių širdelės paprastame svogūnų padaže

Ingredientai:

  • 500 g ančių širdelių 🦆
  • 2 dideli svogūnai 🧅
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus (geriausiai augalinio) 🌱
  • 1 česnako skiltelė 🧄
  • 250 ml vištienos sultinio 🍗
  • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 🍜
  • Druskos ir pipirų pagal skonį 🧂
  • Šviežių petražolių arba krapų papuošimui 🌿

Pasiruošimas:

  1. Paruošti ančių širdeles:
    Prieš pradedant, reikia gerai nuplauti ančių širdeles po šaltu vandeniu. Jei ant jų yra riebalų ar membranų, atsargiai jas nuimkite. Po to, širdeles perpjaukite per pusę, kad būtų lengviau jas kepti.
  2. Svogūnų paruošimas:
    Svogūnus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnaką taip pat susmulkinkite arba sutrinkite. Svogūnai suteiks padažui saldumo, o česnakas – aštrumo.
  3. Kepimas:
    Į didelį keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite jį ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, suberkite svogūnus ir kepkite juos, kol jie taps permatomi (apie 5–7 minutes). Nuolat maišykite, kad svogūnai apskrustų tolygiai.
  4. Pridėti česnaką:
    Į keptuvę pridėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar 1–2 minutes, kol jis pradės skleisti aromatą.
  5. Ančių širdelių pridėjimas:
    Dabar į keptuvę įdėkite paruoštas ančių širdeles. Gerai viską išmaišykite ir kepkite 5–7 minutes, kol širdelės taps auksinės ir apdžiusios. Iš pradžių jos išleis sultis, tačiau jas reikia troškinti, kol skysčiai šiek tiek išgaruos.
  6. Padažo ruošimas:
    Į keptuvę supilkite vištienos sultinį ir sojos padažą. Gerai išmaišykite viską ir leiskite virti ant mažos ugnies apie 10 minučių. Padažas turėtų šiek tiek sutirštėti. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  7. Patiekimas:
    Kai patiekalas bus paruoštas, išjunkite ugnį ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Patiekite ančių širdeles karštas, pabarstytas šviežiomis petražolėmis arba krapais. Idealiai tinka su šviežia duona, bulvių koše ar makaronais 🍞🥔🍝.

Patarimai:

  • Galite pridėti kitų daržovių, tokių kaip morkos ar paprika, kad patiekalas būtų dar skanesnis ir maistingesnis.
  • Padažą galite praturtinti grietinėle arba grietine, jei mėgstate kreminius patiekalus.

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą