Agurkų marinavimas

Gali praversti pradedančiai šeimininkei. Esu išbandžiusi daugybę agurkų konservavimo receptų, tačiau jau apie 10 metų gaminu pagal šį paprastą ir patikrintą receptą, kurį man perdavė draugės mama.

Recepte apskaičiuota, kiek druskos, cukraus ir 70 % acto rūgšties reikia trijų litrų stiklainiui (tai maždaug 1,5 litro vandens), arba trims litriniams stiklainiams.

Agurkų marinavimas Sudedamosios dalys

Švieži agurkai3 kg
Verdantis vanduo1 l
Cukrus 1 litrui vandens2 šaukštai.
Druska 1 litrui vandens2 šaukštai.
Actas 9 % 1 l stiklainyje2 valgomieji šaukštai.
Serbentų lapai 1 l stiklainyje3 vnt.
Vyšnių lapai 1 litro stiklainyje3 vnt.
Krienų lapai 1 litro stiklainyje1
1 litro stiklainio lauro lapas1
Pipirai ir kvapieji pipirai 1 litro stiklainyje3-5 vnt.
Krapų šakelė 1 litro stiklainiui1
Česnako skiltelė 1 litro stiklainyje3 vnt.

 

Agurkų marinavimas Gerai nuplaukite agurkus.

  1. Gerai nuplaukite agurkus.
  2. Gerai nuplaukite ir nusausinkite lapus bei stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po tris serbentų ir vyšnių lapus ir po vieną krienų lapą (didesnius galima supjaustyti).
  3. Įdėkite vieną šlakelį krapų ir tris skilteles česnako.
  4. Įdėkite vieną lauro lapelį ir 3-5 juodųjų pipirų žirnelius.
  5. Lapus ir prieskonius sandariau sudėkite į stiklainius.
  6. Sudėkite agurkus į stiklainius nupjaudami galus.
  7. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 20 minučių.
  8. Supilkite vandenį į keptuvę.
  9. Nusausinkite į keptuvę.
  10. Į 1 litrą vandens įberkite druskos ir cukraus po 2 valgomuosius šaukštus.
  11. Užvirinkite marinatą ir į kiekvieną stiklainį įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus 9% acto.
  12. Supilkite marinatą į stiklainius ir iš karto uždarykite.
  13. Marinuoti agurkai litriniuose stiklainiuose
  14. Paruošti rauginti agurkai litriniuose stiklainiuose. Laikykite šiltai 5-7 valandas. Laikykite vėsioje vietoje.
  15. Gero apetito! Geros žiemos!

Parašykite komentarą