Šį spalvingą ir labai skanų patiekalą iš ryžių, žuvies ir daržovių galima gaminti bet kuriuo metų laiku. Žiemą galite naudoti šaldytas daržoves. Naudodami konservuotus tunus sutaupysite daug laiko. Paruošimas pakankamai greitas – keptuvėje, rezultatas labai ryškus ir maistingas.
Produktai Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (kepti keptuvėje)
Ingredientai (5 porcijoms)
Ilgagrūdžiai ryžiai – 200 gr
Konservuoti tunai aliejuje arba c/c – 100 g (be skysčio)
Saldžioji paprika (šviežia arba šaldyta) – 100 g
Konservuoti kukurūzai – 120 g
Žalieji žirneliai (švieži arba šaldyti) – 100 g
Morkos – 100 g (1 vnt.)
Svogūnai – 100 g (1 vienetas)
Pomidorų pasta – 40 g
Druska – 0,5 šaukštelio (pagal skonį)
Malti pipirai (pipirų mišinys) – 1 šaukštas
Šviežios petražolės – 15 gr (kelios šakelės)
Augalinis aliejus – 30 ml (2 šaukštai)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasRyžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje)
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 1 žingsnis
Paruoškite visus reikiamus produktus.
Naudoju šaldytas paprikas. Jei naudojate šviežias paprikas, pašalinkite sėklas ir kotelius.
Šaldytų žirnių nereikia atitirpinti.

Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 2 žingsnis
Nulupkite svogūną ir morką ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 3 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant didelės ugnies kepkite svogūnus ir morkas apie 5 minutes, kol suminkštės.
Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 4 žingsnis
Paprikas supjaustykite mažais kubeliais (daržovės turi būti maždaug vienodo dydžio) ir sudėkite prie svogūnų bei morkų.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 5 etapas
Sudėkite konservuotus kukurūzus (be skysčio) ir žaliuosius žirnelius.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 6 žingsnis
Viską kartu kepkite 3-4 minutes, kol išgaruos skystis.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 7 žingsnis
Ryžiai gerai nuplaunami po tekančiu vandeniu.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir tunu (keptuvėje) – 8 žingsnis
Į daržoves suberkite ryžius.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 9 etapas
Maišydami kepkite dar 3 minutes.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 10 žingsnis.
Įdėkite pomidorų pastos, druskos ir pipirų mišinio. Įpilkite vandens (400 ml).
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 11 žingsnis.
Sumaišykite visus ingredientus.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – 12 žingsnis
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ryžius su daržovėmis ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol ryžiai išvirs ir sugers skystį.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – žingsnis Nr. 13
Smulkiai supjaustykite petražolių lapelius ir suberkite juos į keptuvę.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 14 žingsnis.
Sudėkite tuno gabalėlius (sutrinkite šakute).
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – 15 žingsnis.
Viską atsargiai išmaišykite. Kaitinkite 1 minutę. Tada išjunkite ugnį ir palikite patiekalą po dangčiu 3-5 minutes.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvėje) – žingsnis Nr. 16
Paruošti ryžiai su daržovėmis ir konservuotas tunas.
Recepto nuotrauka: Ryžiai su daržovėmis ir konservuotu tunu (keptuvė) – žingsnis Nr. 17
Gero apetito!