Bulvės su svogūnais ir lašiša

Bulvės, supjaustytos griežinėliais ir iškeptos orkaitėje su svogūnais, žuvimi, čiobreliais ir juodaisiais pipirais, sukuria neįtikėtinai kvapnų patiekalą.

Produktai Bulvės su svogūnais ir lašiša

Bulvės (nuluptos ir supjaustytos plonais griežinėliais) – 700 g
Svogūnas (supjaustytas pusžiedžiais) – 1 šaukštas.
Švieži čiobrelių lapeliai – 2 šaukšteliai.
Daržovių arba žuvies sultinys – 450 g (2 puodeliai)
Sviestas (supjaustytas kubeliais) – 40 g
Lašišos filė – 4 gabaliukai (po 150 g)
Alyvuogių aliejus – 30 g (2 šaukštai)
stambūs juodieji pipirai – 1 valgomasis šaukštas.
Druska pagal skonį
Švieži čiobreliai patiekimui

Kaip paruošti bulvių ir lašišos apvalkalą:

1. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.

2. Dideliame orkaitės indelyje sluoksniuokite bulves ir svogūnus, kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska ir čiobreliais. Bulves užpilkite sultiniu, pabarstykite smulkintu sviestu, uždenkite folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite bulves 40 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite bulves dar 20 minučių.

3 Tuo tarpu lašišos filė patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite maltais pipirais, įspausdami juos į žuvį.

4. Sudėkite filė ant bulvių, vėl uždenkite folija ir kepkite apie 15 minučių, nuimkite foliją ir kepkite bulves su lašiša dar 5 minutes.

Orkaitėje keptas bulves patiekite su žuvimi ir papuoškite čiobreliais.

Parašykite komentarą