Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais

Kepimas su citrina ir svogūnais yra paprastas ir sėkmingas būdas pagaminti skumbrę be vargo. Citrina žuviai suteikia įdomų skonį, o svogūnai – sultingumo. Mažiausiai produktų ir rūpesčių, o žuvis būna minkšta ir skani.

Produktai Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais

Ingredientai (2 porcijoms)
Šaldyta skumbrė – 800 g
Citrina – 115 g
Svogūnai – 150 g
Grietinė (arba majonezas) – 40 g
Druska – pagal skonį
Maltų pipirų – pagal skonį
Augalinis aliejus (formoms sutepti) – 1 valgomasis šaukštas.
Švieži krapai patiekimui (neprivaloma) – 1 šakelė
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSkumbrė, kepta su citrina ir svogūnais
Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – 1 žingsnis
Paruoškite ingredientus pagal sąrašą. Iš anksto atšildykite šaldytą skumbrę. Perkeliu žuvį iš šaldiklio į viršutinę šaldytuvo kamerą ir palieku 10-12 valandų (nuo ryto iki vakaro arba atvirkščiai).

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – 2 žingsnis
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
Išvalykite skumbrių skerdenas, pašalinkite galvą, vidų ir pilvo ertmę dengiančią ploną juodą plėvelę (ji suteikia kartumo).

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – 3 etapas
Skumbrės skerdenas iš išorės ir iš vidaus plonu sluoksniu patepkite grietine. Vietoj grietinės galima naudoti majonezą.

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – 4 žingsnis
Žuvį iš visų pusių lengvai pasūdykite ir papipirinkite.

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – 5 etapas
Taip paruoštą skumbrės skerdeną supjaustykite norimo pločio gabalėliais (aš supjausčiau maždaug 4 cm pločio).
Nulupkite svogūnus.
Nuplaukite ir nusausinkite citriną.
Citriną ir svogūną supjaustykite maždaug 0,2-0,3 cm storio pusžiedžiais (svogūno nereikia pjaustyti pusžiedžiais).

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – 6 etapas
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Į formą pakaitomis dėkite svogūno, citrinos ir žuvies gabaliukus, sudėkite paruoštus ingredientus. Turiu 26 cm ilgio ovalo formos.

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – 7 etapas
Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių, kol žuvis taps auksinė ir iškeps.

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – žingsnis Nr. 8
Paruoštą patiekalą sudėkite į serviravimo lėkštę.

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – 9 etapas
Jei norite, papuoškite šviežiais krapais arba žiupsneliu žolelių ir patiekite.

Recepto nuotrauka: Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais – žingsnis Nr. 10
Skumbrė, kepta su citrina ir svogūnais, paruošta. Gero apetito!

Parašykite komentarą