Žuvis, kepta su apelsinais

Neįprastas orkaitėje keptos žuvies gaminimo būdas – su svogūnais, morkomis ir… apelsinai! Apelsinai suteikia toną visam patiekalui. Kepant apelsinų skiltelės išskiria sultis, kurios susimaišo su grietine, įsigeria į žuvį ir padaro ją sultingą bei minkštą.

Produktai Žuvis, kepta su apelsinais

Ingredientai (2 porcijoms)
Pangasijaus filė – 350 g.
Oranžinė – 330 gr (1 vnt.)
Svogūnai – 100 g (1 vienetas)
Morkos – 80 g (1 vienetas)
Grietinė 20 % – 60 g
Džiovintos itališkos žolelės – 1 šaukštelis.
Saulėgrąžų aliejus – 0,5 valgomojo šaukšto.
Druska – pagal skonį
Žuvis, kepta su apelsinais – Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas
Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Vietoj grietinės galima naudoti grietinėlę.
Jei žuvies filė yra užšaldyta, prieš gamindami ją atšildykite.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 2 žingsnis
Supjaustykite pangasijaus (arba kitos žuvies) filė mažais gabalėliais.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 3 žingsnis
Perkelkite žuvies gabalėlius į dubenį, pabarstykite druska ir sausų prieskoninių žolelių mišiniu (turiu itališkų). Išmaišykite ir šiek tiek atidėkite dubenį į šalį.
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 4 žingsnis
Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 5 žingsnis.
Kepimo indo dugną patepkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus ir sudėkite svogūnus.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 6 etapas
Ant svogūnų paskleiskite tarkuotas morkas.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 7 žingsnis
Gerai nuplaukite apelsiną ir sausai nušluostykite. Nulupkite apelsino žievelę smulkia tarka.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 8 žingsnis
Pabarstykite morkas trupučiu druskos ir apelsino žievele.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 9 etapas
Ant daržovių sluoksnio tvirtai sudėkite pangasijaus griežinėlius.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 10 žingsnis
Žuvį aptepkite riebios grietinės sluoksniu arba apšlakstykite grietinėle.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 11 žingsnis
Nulupkite apelsiną (tą, nuo kurio nulupome), nupjaukite baltą sluoksnį, taip pat nupjaukite foliją.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – žingsnis Nr. 12
Nuluptą apelsiną supjaustykite skiltelėmis.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – žingsnis Nr. 13.
Apelsinus sudėkite į formą ant grietine apteptos žuvies.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – 14 žingsnis
Įdėkite formą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepkite žuvį 40 minučių.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – žingsnis Nr. 15
Su daržovėmis, apelsinais ir grietine kepta žuvis paruošta!

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – žingsnis Nr. 16
Žuvį į stalą patiekite karštą.

Recepto nuotrauka: Žuvis, kepta su apelsinais – žingsnis Nr. 17
Gero apetito!

Parašykite komentarą