Šis receptas yra visiškai stebuklingas. Žuvis puri, saldi ir nuostabaus apelsinų skonio. Kartą paragavę lašišos su apelsinų uogiene, norėsite ją visam laikui išsaugoti savo kulinarinėje knygoje.
Produktai Lašiša su apelsinų džemu
Ingredientai (4 porcijoms)
Lašiša – 500 g
Oranžinė – 1 vnt.
Dižono garstyčios (švelnios) – 2 šaukštai.
Apelsinų uogienė – 2 šaukštai.
Sojų padažas – 2 šaukštai.
Maltos kalendros – 0,5 šaukštelio.
Sezamo sėklos (neprivaloma) – 2 šaukštai.

Kaip paruošti lašišą su apelsinų džemu:
1. Iš apelsino išspauskite sultis.
2. Sumaišykite apelsinų sultis, garstyčias, apelsinų uogienę, sojų padažą ir kalendrą.
3. Supjaustykite žuvį porcijomis ir sudėkite į kepimo indą. Supilkite mūsų marinatą. Palikite pusvalandį pailsėti.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Žuvį pabarstykite sezamo sėklomis (neprivaloma) ir 15 minučių pašaukite į orkaitę.
5. Štai ir viskas! Labai greitai ir lengvai. Bet koks jis skanus! Lašišą su apelsinų džemu patiekite karštą su mėgstamu garnyru.
Man labai patiko lašiša su apelsinų džemu ir ananasų salsa (1 prinokęs ananasas arba konservuotas ananasas, 1 vidutinio dydžio raudonasis svogūnas, 1 laimas, 6-8 baziliko lapeliai, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, druska, pipirai) – nepaprastai skanus derinys.