Imbierinis gėrimas

Labai aromatingas ir lengvai pagaminamas imbierinis alus. Po dviejų dienų citrinų ir imbiero gėrimas įgaus ryškų skonį ir padės numalšinti troškulį.

Produktai Imbierinis gėrimas

Imbieras (šviežia šaknis) – 2-3 cm
Citrina – 1 vnt.
granuliuotas cukrus – 200 gr
Presuotos mielės – 5 gr
Vanduo – 2 litrai
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Imbierinis alus
Recepto nuotrauka: imbierinis alus – 1 žingsnis
Imbierinio alaus gamybos ingredientai.

Recepto nuotrauka: Imbierinis alus – 2 žingsnis
Kaip pasigaminti imbierinio alaus:

Nulupkite imbiero šaknį nuo žievės ir sumalkite ją tarka arba trintuvu. Turėtumėte turėti apie 1,5 valgomojo šaukšto.

Recepto nuotrauka: Imbierinis alus – 3 žingsnis
Į švarų indą (stiklinį indą) supilkite norimą kiekį vandens ir įpilkite citrinos sulčių.

Recepto nuotrauka: Imbierinis alus – 4 žingsnis
(Jei naudojate sausas mieles, pakanka ¼ šaukštelio).

Recepto nuotrauka: Imbierinis eliksyras – žingsnis Nr. 5
Supilkite smulkintą imbierą, sumaišykite ingredientus.

Recepto nuotrauka: Imbierinis alus – 6 žingsnis.
Įmaišykite cukrų.

Recepto nuotrauka: Imbierinis alus – žingsnis Nr. 7.
Uždengiame stiklainį dangteliu su gaudykle (sakoma, kad galima uždengti servetėle) ir paliekame imbierinį alų kambario temperatūroje 40-45 valandoms.

Recepto nuotrauka: Imbierinis eliksyras – 8 veiksmas
Paruoštą imbierinį alų perkoškite per sietelį ir padėkite į šaldytuvą (dar dviem dienoms).

Parašykite komentarą