Kepta kiauliena visada skani. Kepti šypsenėlių formos kiaulienos nugarinės gabalėliai yra ir greiti, ir originalūs.
Produktai Kepta kiauliena „Šypsenėlės”
Kiaulienos nugarinė (nugarinė)
Kiaušiniai – 3 vienetai.
Miltai duonai kepti
Sūris – 130 gr (jei norite, daugiau)
Pomidoras (pomidoras) – 0,5 gr.
Pipirai ir malti pipirai
Marinuotas agurkas – 1 vnt.
Druska
Augalinis aliejus
1. Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais. Pasūdykite ir papipirinkite.
2. Apvoliokite miltuose ir plaktame kiaušinyje. Kepkite iš abiejų pusių.
3. Paruoškite įdarą: sutarkuokite sūrį stambia (arba smulkia) tarka, įmuškite kiaušinį. Bus skaniau, jei pridėsite lengvai pakepintų svogūnų.
4. Mėsą sudėkite ant padėklo, ant mėsos sudėkite paruoštą faršą.
5. Supjaustykite konservuotą agurką griežinėliais ir įspauskite į juos juodųjų pipirų žirnelių. Agurkus sudėkite ant įdaro ir lengvai prispauskite. Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais ir paskaninkite burną.
6. Apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į įkaitintą orkaitę kepti (apie 6-7 minutes). Kiauliena, iškepta orkaitėje, paruošta.
Gero apetito!