Užkandžių pyragas – geriausias patiekalas vasarai. Jį galima greitai ir lengvai pagaminti iš bet kurios sezoninės daržovės. Šiandien gaminsime labai skanų baklažanų pyragą su malta vištiena, ryžiais, sūriu ir pomidorais. Šis baklažanų patiekalas yra skanus, draugiškas biudžetui ir vertas paties geriausio pripažinimo jūsų kulinarinėje knygoje.
Ingredientai Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) (8 porcijoms)
Vištienos faršas – 500 gr
Virti ryžiai – 300 g
Baklažanai – 4 vienetai.
Pomidorai – 2 vnt.
Česnakai – 6 skiltelės
Sūris – 250 g
Majonezas – 1 valgomasis šaukštas.
Augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas.
raudonėlis – pagal skonį
Bazilikai – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Vanduo (verdantis) – 150 ml
Žalumynai – papuošimui
Receptų vaizdo įrašasBalaktinių baklažanų su vištiena ir ryžiais torte (kepta orkaitėje)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje)
Maisto gaminimo nuotraukos: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 1 žingsnis.
Paruoškite baklažanų pyragui tinkamus ingredientus.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 2 žingsnis
Kaip paruošti baklažanų pyragą su malta vištiena, ryžiais ir pomidorais:
Maltą vištieną apkepkite augaliniame aliejuje. Pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir raudonėliais. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 3 žingsnis
Iš anksto nuvalytus baklažanus supjaustykite ilgomis 0,3-0,5 cm storio riekelėmis.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 4 žingsnis.
Įdėkite į dubenį su pasūdytu vandeniu 15 minučių.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 5 žingsnis.
Tada sausoje keptuvėje iš abiejų pusių nusausinkite griežinėliais supjaustytus baklažanus.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 6 žingsnis
Smulkiai supjaustykite nuluptą česnaką.
Paruošti recepto nuotrauką: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 7 žingsnis.
Padažui paruošti augaliniame aliejuje pakepinkite susmulkintą česnaką, užpilkite 150 ml verdančio vandens, įpilkite majonezo, pomidorų pastos, druskos, pipirų, raudonėlio ir baziliko. Išmaišykite ir troškinkite 3 minutes.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 8 žingsnis.
Padažas paruoštas.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 9 žingsnis
Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 10 žingsnis
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Paruošti recepto nuotrauką: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 11 žingsnis
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Baklažanų griežinėlius išdėliokite ant lėkštės dugno ir šonų, 3-4 cm už lėkštės krašto.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 12 žingsnis.
Ant baklažanų dėkite pusę pasūdytame vandenyje virtų ryžių ir pabarstykite sūriu.
Antruoju sluoksniu sudėkite maltą mėsą ir pabarstykite sūriu.
Tada trečiuoju sluoksniu sudėkite pomidorus, pagardinkite druska ir užberkite tarkuoto sūrio.
Ant viršaus suberkite likusius ryžius ir užpilkite padažu.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – 13 žingsnis
Padenkite pyrago paviršių išsikišusiais baklažanų griežinėliais, o likusius baklažanus sudėkite ant neuždengtų vietų.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – žingsnis Nr. 14
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite baklažanus su malta vištiena, ryžiais, pomidorais ir sūriu 25 minutes.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – žingsnis #15
Paruoštą orkaitėje iškeptą baklažanų pyragą atvėsinkite.
Recepto nuotrauka: Baklažanų pyragas su vištiena ir ryžiais (keptas orkaitėje) – žingsnis Nr. 16
Baklažanų apkepo pyragą su vištiena ir ryžiais apverskite ant lėkštės dugnu į viršų. Patiekite papuošę žolelėmis ir daržovėmis.
Gero apetito!