Smagūs, kūrybingi plakti putpelių kiaušiniai. Puikus pusryčių variantas – jūsų artimieji, ypač vaikai, bus sužavėti ir patenkinti.
Ingredientai „Margučiai” iš putpelių kiaušinių (2 porcijoms)
Vidutinės dešrelės – 4 vnt.
putpelių kiaušiniai – 6 kiaušiniai.
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Krapų žalumynai (stiebai ir lapai) – 20-30 g (pagal skonį)
Nedidelis šviežias agurkas (nebūtina) – 1-2 vnt.
Dėkoju šios idėjos autoriui, nors nežinau, kas sukūrė šiuos margučius – mačiau juos visur internete… 🙂
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas „Margučiai” su putpelių kiaušiniais
Maisto gaminimo nuotraukų receptas: „Margučiai” su putpelių kiaušiniais – 1 žingsnis
Kaip paruošti kiaušinienę su putpelių kiaušiniais:
Dešreles nulupkite ir perpjaukite per pusę. Padarykite įpjovas per visą dešrą, tačiau neperpjaukite iki galo.
Išvyniokite ir susmeikite dantų krapštuku.
Recepto nuotrauka: Putpelių kiaušinių margučiai – 2 žingsnis
Įkaitinkite augalinį aliejų plokščiadugnėje keptuvėje.
Dešreles plokščiąja puse į apačią 1 minutę padėkite ant vidutinės ugnies.
Recepto nuotrauka: „Margučiai” su putpelių kiaušiniais – 3 žingsnis
Atsargiai sudaužykite putpelių kiaušinius, stengdamiesi nepažeisti trynių.
Sumažinkite kaitrą. Uždenkite keptuvę dangčiu, geriausia stikliniu, kad galėtumėte stebėti kiaušinius.
Kepkite putpelių kiaušinius, kol baltymai sukietės, o trynys dar bus šviesus.
Recepto nuotrauka: Margučiai su putpelių kiaušiniais – 4 žingsnis
Kai putpelių kiaušinių plakinys bus paruoštas, sudėkite „gėles” į lėkštes. Pašalinkite dantų krapštukus ir baltymų perteklių.
Iš krapų stiebų suformuokite „margučių” stiebus. Iš krapų lapų pagaminkite žolę. Galite iš agurko išpjauti lapus – esu bandžiusi)). Bet tai skirta profesionalams arba ypač kantriems žmonėms))))
Gero apetito!