Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – įspūdingas šventinis patiekalas, kuris tikrai patiks mėsos valgytojams. Sultingus, aromatingus ir skanius mėsos gabalėlius galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus. Reikės minimalių pastangų, o rezultatas – puikus mėsos patiekalas šventei ar šeimos šventei.
Ingredientai (5 porcijoms)
Kiauliena (kumpis, vytinta kiauliena) – 1 kg
Vištienos filė – 250-350 g
Alyvuogių aliejus – 50 ml
Česnakai – 20-30 g
Aštrūs prieskoniai mėsai – 1 šaukštelis.
Druska – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasGarmoška iš kiaulienos su vištienos filė (folijoje)
Recepto paruošimo nuotraukos: Kiaulienos koldūnai su vištienos filė (folijoje) – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus.
Prieskonius naudokite pagal savo skonį. Į mano prieskonių sudėtį įeina malti raudonieji pipirai, malti juodieji pipirai, karis ir paprikos dribsniai.
Gaminant maistą reikia folijos, maistinės plėvelės, kepimo rankovės, popierinių rankšluosčių ir stipraus kepimo siūlo arba paprastos medvilnės, sulankstytos kelis kartus.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – 2 žingsnis
Nuplaukite kiaulieną ir nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais. Palei kiaulienos gabalą padarykite pjūvius maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito, 2-2,5 cm nuo apačios.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – 3 žingsnis
Pusę alyvuogių aliejaus sumaišykite su prieskoniais ir druska.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos patiekalas su vištienos filė (folijoje) – 4 žingsnis
Šiuo mišiniu gausiai įtrinkite kiaulieną visame jos paviršiuje ir pjūviuose.
Gaminimo nuotrauka: Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – 5 žingsnis
Uždenkite kiaulieną maistine plėvele ir palikite vėsioje vietoje 2 valandoms.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – žingsnis Nr. 6
Po kurio laiko įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių.
Nuplaukite ir nusausinkite vištienos filė. Supjaustykite filė plonais griežinėliais pagal kiaulienos gabalo pjūvių skaičių.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – 7 žingsnis
Nulupkite ir supjaustykite česnaką griežinėliais.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – 8 žingsnis
Vištienos filė ir česnaką sudėkite į mėsos griežinėlius.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – 9 žingsnis
Mėsą ir faršą suriškite virvele, kad visas faršas liktų viduje.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos patiekalas su vištienos filė (folijoje) – 10 žingsnis
Įkaitinkite keptuvę su likusiu aliejumi, sudėkite mėsą ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug 8-10 minučių.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos paplotėliai su vištienos filė (folijoje) – 11 etapas
Suvyniokite mėsą į folijos sluoksnį ir įdėkite į kepimo rankovę – taip visos sultys išliks viduje. Mėsą įdėkite į formoje esančią folijos įmautę. Ant formos dugno įpilkite vandens (apie 2 cm).
Formą 20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite mėsą 1 valandą ir 20 minučių.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – žingsnis Nr. 12
Praėjus šiam laikui, nuimkite viršutinį rankovės ir folijos sluoksnį. Kepkite mėsą orkaitėje dar 15-20 minučių, periodiškai apšlakstydami susidariusiomis sultimis.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – žingsnis Nr. 13
Paruoštą kiaulienos ir vištienos filė šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite karštą.
Recepto nuotrauka: Kiaulienos ir vištienos filė garmoška (folijoje) – 14 žingsnis
Recepto nuotrauka: Kiaulienos garmoška su vištienos filė (folijoje) – 15 žingsnis
Arba leiskite patiekalui visiškai atvėsti, tada supjaustykite griežinėliais ir patiekite kaip šaltą užkandį. Atvėsę mėsos gabaliukai gerai išlaiko formą ir turi ryškius sluoksnius.
Recepto nuotrauka: Vištienos filė kiaulienos garmoška (folijoje) – 16 žingsnis
Gero apetito!