Lašišų sriuba

Lašišų sriuba Sudedamosios dalys

  • 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
  • 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
  • 2 šaukštai pomidorų kečupo
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 500 ml atsargų
  • 1 lauro lapas
  • saldžiosios paprikos milteliai
  • Kmynų sėklos
  • Druska ir pipirai
  • Grietinė
  • Petražolės, susmulkintos

Paruošimas

Darbo laikas apie 15 minučių

Iš viso maždaug 15 minučių
Lašišos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite pipirais ir palikite marinuotis maždaug 30 minučių.

Tuo tarpu nuplaukite ir nuvalykite morkas bei porus ir supjaustykite juos nedidelėmis juostelėmis (julienne). Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite daržoves. Supilkite daržovių sultinį ir grietinėlę ir trumpai užvirinkite.

Lašišos gabalėlius pasūdykite, sudėkite į sriubą, uždenkite ir palikite virti apie 10 minučių, bet daugiau nevirkite. Dar kartą pagardinkite ir pagardinkite krapais.

Parašykite komentarą