Tailandietiška sriuba Sudedamosios dalys
- 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
- 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
- 2 šaukštai pomidorų kečupo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 500 ml atsargų
- 1 lauro lapas
- saldžiosios paprikos milteliai
- Kmynų sėklos
- Druska ir pipirai
- Grietinė
- Petražolės, susmulkintos
Paruošimas
Darbo laikas apie 20 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 20 minučių
Bendras laikas apie 40 minučių
Pakepinkite svogūną su smulkinta vištiena. Trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytas morkas ir porus, tada užpilkite daržovių sultiniu (apie 1 litrą). Supilkite kokosų pieną ir į sriubą įtarkuokite imbierą (aš vis tiek į sriubą įmetu svogūnėlio galą). Įspauskite česnaką, išilgai perpjaukite aitriąsias paprikas ir įmeskite pipirus. Pagal skonį pagardinkite kariu, paprika ir aitriąja paprika. Jei įdedate cukrinių žirnelių, įdėkite juos tik likus 10 minučių iki pabaigos, nes jie dar turi būti traškūs.
Aš prie sriubos renkuosi ryžius.