Daržovių sriuba Sudedamosios dalys
- 2 litrai vištienos sultinio
- 6 didelės morkos
- 4 pavasariniai svogūnai
- 4 didelės bulvės
- 1 nedidelė kaliaropė
- 500 g sriubos mėsos, jautienos
Darbo laikas apie 20 minučių
Virimo ir kepimo laikas apie 1 val.
Bendras laikas apie 1 val. 20 min.
Įkaitinkite atsargas.
Morkas, kaliaropes ir bulves supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais. Nuvalykite svogūnus ir supjaustykite tik storą stiebą mažais gabalėliais.
Daržoves ir jautieną troškinkite sultinyje apie 30 minučių. Išimkite mėsą ir supjaustykite gabalėliais. Viską kartu virkite dar 20-30 minučių ir palikite pastovėti. Tam nebūtina, kad viryklė vis dar būtų įjungta.
Daržoves galite keisti pagal savo skonį. Į sriubą labai tinka ropės arba šparaginės pupelės. Savo mėsą mėgstančiam vyrui kartais įdedu griežinėliais pjaustytos dešros.
Pomidorų sriuba su brokoliais, kopūstais ir šparaginėmis pupelėmis
Daržovių sriubos: pomidorų sriuba su brokoliais, kopūstais ir šparaginėmis pupelėmis.
Sudedamosios dalys
2 šaukštai augalinio aliejaus;
1 svogūnas;
2 česnako skiltelės;
½ nedidelio kopūstų ryšulio;
2 morkos;
350 g šaldytų arba šviežių brokolių žiedynų;
150 g šaldytų arba šviežių šparaginių pupelių;
druskos pagal skonį;
1 arbatinis šaukštelis paprikos;
800 g pomidorų pastos;
900 ml vandens;
2 daržovių arba vištienos sultinio kubelius.
Maisto gaminimas
Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ir ant vidutinės ugnies šiek tiek pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Sudėkite smulkintus kopūstus, kubeliais pjaustytas morkas, brokolius, pupeles, prieskonius, pomidorų pastą, vandenį ir sultinio kubelius.
Išmaišykite ir užvirinkite. Tada troškinkite dar 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.
Sriuba su cukinijomis, špinatais, pupelėmis ir baltuoju vynu
Daržovių sriubos: sriuba su cukinijomis, špinatais, pupelėmis ir baltuoju vynu
daržovių sriuba Sudedamosios dalys
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
3 česnako skiltelės;
1 svogūnas;
1 morką;
druskos pagal skonį;
maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
200 ml sauso baltojo vyno;
900 ml vandens;
2 daržovių sultinio kubeliai;
300 g konservuotų baltųjų pupelių;
½ nedidelės cukinijos;
300 g šaldytų arba šviežių žirnelių;
150 g špinatų;
100 g tarkuoto parmezano.
Paruoškite daržovių sriubą taip:Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba puode ant vidutinės ugnies. Porą minučių pakepinkite susmulkintą česnaką ir svogūną, retkarčiais pamaišydami. Į daržoves sudėkite kubeliais supjaustytas morkas, pagardinkite druska bei pipirais ir virkite dar 2 minutes.
Supilkite vyną ir vandenį, sudėkite sultinio kubelius ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite dar 5 minutes. Nusausinkite pupeles. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais ir perpjaukite pusiau. Sudėkite ingredientus į sriubą ir virkite apie 5 minutes, kol cukinijos suminkštės. Sudėkite žirnelius, špinatus ir sūrį ir troškinkite dar 3-5 minutes.
Tiršta daržovių sriuba su perlinėmis kruopomis, grybais ir avinžirniais
Daržovių sriubos: sriuba su miežiais, grybais ir avinžirniais
Sudedamosios dalys
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 svogūnas;
2 morkos;
druskos – pagal skonį;
maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
1 saliero stiebas;
200 g grybų;
2 skiltelės česnako;
2 l vandens;
4 daržovių sultinio kubeliai;
300 g konservuotų avinžirnių;
300 g nuluptų pomidorų su sultimis;
200 g šaldytų šparaginių pupelių;
100 g šaldytų kukurūzų;
1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų;
½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio;
1 lauro lapas;
100 g šaldytų žirnelių;
½ ryšulėlio petražolių.
Paruošimas
Prieš ruošdami sriubą, perlines kruopas pamirkykite per naktį.
Keptuvėje arba puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną, morką ir salierą, pagardinkite prieskoniais ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Šiek tiek padidinkite ugnį ir į daržoves sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus grybus. Kepkite, kol jie iš visų pusių paruduos. Sudėkite smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite.
Supilkite vandenį, sultinio kubelius, avinžirnius be skysčio, stambiai supjaustytus pomidorus, šparagines pupeles, perlines soras, kukurūzus, prieskonius ir lauro lapą. Užvirinkite sriubą, sumažinkite ugnį ir virkite 30-40 minučių, kol perlinės soros suminkštės.
Daržovių sriuba Brokolių, bulvių ir parmezano sriuba
Daržovių sriubos: sriuba su brokoliais, bulvėmis ir parmezanu
ingridhs/Depositphotos.com
Sudedamosios dalys
2 brokolių daigai;
2 šaukštai sviesto;
1 svogūnas;
2 česnako skiltelės;
5-7 bulvės;
1 400 ml vandens;
3 daržovių arba vištienos sultinio kubelius;
druskos pagal skonį;
maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
50 tarkuoto parmezano.
Paruoškite
Brokolius padalykite į žiedynus. Nulupkite stiebus ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir retkarčiais pamaišydami kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Sudėkite smulkintą česnaką, brokolių stiebus, bulvių kubelius, vandenį, sultinio kubelius ir prieskonius. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės.
Pusę sriubos sutrinkite trintuvu ir supilkite atgal į puodą. Sudėkite brokolių žiedynus ir troškinkite dar apie 5 minutes. Į sriubą suberkite parmezaną ir išmaišykite gausis skani daržovių sriuba.