Grybų sriuba Sudedamosios dalys
- 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
- 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
- 2 šaukštai pomidorų kečupo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 500 ml atsargų
- 1 lauro lapas
- saldžiosios paprikos milteliai
- Kmynų sėklos
- Druska ir pipirai
- Grietinė
- Petražolės, susmulkintos
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 15 minučių
Iš viso maždaug 45 minutės
Nuvalykite grybus arba pievagrybius, patrinkite juos virtuviniu popieriumi. Jei reikia, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais arba gabalėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba margariną. Jame maišydami pakepinkite svogūnų kubelius ir grybų griežinėlius ar gabalėlius. Pabarstykite miltais, išmaišykite ir trumpai pakepinkite.
Supilkite daržovių sultinį, gerai išplakite, stengdamiesi, kad nesusidarytų gumuliukų. Užvirinkite sriubą ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes be dangčio, retkarčiais pamaišydami.
Įmaišykite dvigubą grietinėlę arba crème fraîche. Pagardinkite sriubą druska ir pipirais bei pabarstykite bazilikais.