Žaliųjų pupelių sriuba Sudedamosios dalys
- 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
- 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
- 2 šaukštai pomidorų kečupo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 500 ml atsargų
- 1 lauro lapas
- saldžiosios paprikos milteliai
- Kmynų sėklos
- Druska ir pipirai
- Grietinė
- Petražolės, susmulkintos
Paruošimas
Darbo laikas apie 45 min.
Virimo ir kepimo laikas apie 1 val.
Bendras laikas apie 1 val. 45 min.
Nuvalykite šparagines pupeles ir supjaustykite jas maždaug 1 cm dydžio gabalėliais. Apie 1 valandą virkite pasūdytame vandenyje su nuvalytais ir supjaustytais žalumynais, rūkyta kiauliena (gabalėliais). 3-4 bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir likus maždaug 1/2 valandos iki pabaigos kartu su sultinio kubeliu ir pipirais sudėkite į puodą.
Dabar smulkiais kubeliais supjaustykite 1 svogūną ir kepkite su dryžuotos šoninės kubeliais, kol taps auksinės spalvos. Įberkite šaukštelį miltų, pasūdykite ir supilkite į verdančią sriubą. Sudėkite prieskonius – geriausia šviežius – ir trumpai pakepinkite.
Kiekvieną kartą pašildytas jis vis skanesnis!
Patarimas: vietoj rūkytos kiaulienos naudokite kabanosius, sriubos mėsą arba šoninę.