
Ingredientai:
- 400 g šviežio moliūgo
- 3 dideli kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 150 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. cinamono
- 100 g riešutų (pvz. graikiniai riešutai arba anakardžiai) 🌰
- 200 g grietinėlės sūrio 🧀
- 100 g cukraus pudros
- 200 ml grietinėlės 💧
- Žiupsnelis druskos
Pasiruošimas:
1. Moliūgo paruošimas:
Pirmiausia, nulupkite moliūgą, o tada išimkite sėklas ir supjaustykite jį mažais kubeliais. Užvirkite puodą su vandeniu, įdėkite moliūgo kubelius ir virkite apie 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštės. Nusausinkite ir sutrinkite su šakute arba trintuvu, kol gausite vientisą tyrę.
2. Tešlos ruošimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Gerai išplakite elektriniu plaktuviu, kol masė taps puri ir šviesi. Tada įpilkite moliūgo tyrę ir dar kartą gerai išmaišykite.
3. Sausųjų ingredientų paruošimas:
Atskirtame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Palaipsniui į šią mišinį supilkite skystąją masę ir maišykite, kol viskas gerai susijungs.
4. Riešutų paruošimas:
Jei naudojate riešutus, juos susmulkinkite ir įmaišykite į tešlą. Tai suteiks vyniotiniui malonų gaivumą ir traškumą.
5. Kepimas:
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių arba kol paviršius taps auksinės spalvos ir šauniai iškeps. Patikrinkite, ar tešla iškepusi, atlikdami dantų krapštuku patikrinimą: jei jis išeina švarus, vyniotinis jau paruoštas!
6. Kremas:
Tuo tarpu, kol vyniotinis kepa, paruoškite grietinėlės sūrio kremą. Dideliame dubenyje sumaišykite grietinėlės sūrį ir cukraus pudrą. Naudokite elektrinį plakiklį, kol kremas taps vientisas. Palaipsniui supilkite grietinėlę ir toliau plakite, kol masė taps puri ir lengva.
7. Vyniotinio surinkimas:
Kai vyniotinis atvės, atsargiai jį išimkite iš formos ir nuimkite kepimo popierių. Ant vyniotinio paviršiaus tolygiai užtepkite grietinėlės sūrio kremą. Atsargiai suvyniokite vyniotinį į ritinį, pradedant nuo vieno krašto iki kito.
8. Patiekimas:
Sukite vyniotinį ant lygios plokštumos, supjaustykite į slices ir patiekite su biriais riešutais arba sušaldytais vaisiais. 🥳
Skanaus!