Širdinga žirnių sriuba Sudedamosios dalys
- 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
- 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
- 2 šaukštai pomidorų kečupo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 500 ml atsargų
- 1 lauro lapas
- saldžiosios paprikos milteliai
- Kmynų sėklos
- Druska ir pipirai
- Grietinė
- Petražolės, susmulkintos
Paruošimas
Darbo laikas apie 30 minučių
Poilsio laikas apie 12 valandų
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 2 val.
Bendras laikas apie 14 valandų 30 minučių
Žirnius per naktį pamirkykite 1/2 l vandens.
Kitą dieną užvirkite kartu su vandeniu. Maždaug po pusvalandžio sudėkite pancetą ir virkite dar pusvalandį.
Sudėkite porus, kubeliais supjaustytas morkas ir bulves bei lauro lapą.
Nedidelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnų kubelius, tada juos taip pat suberkite į sriubą. Sudėkite saliero gabalėlius. Supilkite mėsos sultinį ir virkite sriubą dar pusvalandį.
Po to išimkite saliero gabalėlį, lauro lapą ir pancetą.
Dabar sriubą šiek tiek sutrinkite rankomis trintuvu arba labai trumpai pamaišykite blenderiu. Dabar supjaustykite pancetą ir kartu su midaus gabalėliais sudėkite į sriubą. Pagal skonį pagardinkite pipirais. Dėl lašinių ir midaus galų paprastai sūdyti nereikia.
Galiausiai palikite virti dar pusvalandį ant žemiausios ugnies, retkarčiais pamaišydami. Patiekite karštą.