Sudedamosios dalys Pomidorų sriuba
- 2 svogūnai, supjaustyti kubeliais
- 250 g šoninės, supjaustytos kubeliais
- 3 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
- 1 skarda raugintų kopūstų (apie 1 kg)
- 2 šaukštai pomidorų kečupo
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 500 ml atsargų
- 1 lauro lapas
- saldžiosios paprikos milteliai
- Kmynų sėklos
- Druska ir pipirai
- Grietinė
- Petražolės, susmulkintos
Paruošimas
Darbo laikas apie 15 minučių
Iš viso maždaug 15 minučių
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir trumpai pakepinkite aliejuje. Prieš svogūnams tikrai paruduojant, įpilkite 0,5 puodelio vandens ir leiskite jam beveik visiškai užvirti – taip svogūnai bus išvirę ir geriau virškinami.
Jei mėgstate aštresnę sriubą, galite susmulkinti aitriąją papriką ir ją pakepinti arba įdėti sambal oelek.
Dabar į puodą sudėkite nusausintus pomidorus arba kubeliais supjaustytus pomidorus ir, jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens. Jei norite išgauti tikrą pomidorų skonį, įdėkite pomidorų pastos. Dabar pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Tada pagal skonį pagardinkite daržovių sultiniu.
Taip pat galima įmaišyti nedidelį gabalėlį crème fraîche, šiek tiek grietinėlės, krevečių arba pjaustytos kiaulienos nugarinės.