Cajun salotos su malta jautiena

Reikia greito recepto, kad galėtumėte gerai pavalgyti per pietus? Šios greitos ir lengvos maltos jautienos „Cajun” salotos, turinčios mažiau nei 400 kalorijų, yra puikus sprendimas!

Sudedamosios dalys

  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) alyvuogių aliejaus
  • 225 g itin liesos maltos jautienos
  • 15 ml smulkinto česnako
  • 1/2 jalapeno, be sėklų ir supjaustytas
  • 250 ml kukurūzų grūdų
  • 30 ml (2 valgomieji šaukštai) Cajun prieskonių
  • 30 ml šviežių laimo sulčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 125 ml (1/2 puodelio) 0% paprastojo graikiško jogurto
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas) lieso pieno
  • 500 ml mažųjų špinatų
  • 250 ml ketvirčiais pjaustytų vyšninių pomidorų
  • 1/2 raudonojo svogūno, malto
  • 15 ml susmulkintų žaliųjų svogūnų


Kajano salotos su malta jautiena

Recepto paruošimas

  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Virkite maltą jautieną 6-8 minutes, mediniu šaukštu smulkindami mėsą, kol ji praras rausvą atspalvį.
  2. Įdėkite česnaką, jalapeño, kukurūzus, Cajun prieskonius ir 1 valgomąjį šaukštą (15 ml) laimo sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Toliau kepkite 2-3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  3. Dubenyje sumaišykite jogurtą su pienu ir likusiomis laimo sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Į du dubenis padalykite špinatus, vyšninius pomidorus, raudonąjį svogūną ir jautienos mišinį. Apšlakstykite padažu. Papuoškite žaliaisiais svogūnais.

Parašykite komentarą