Rūkyta lašiša, šparagai ir avokadas: su tokiu puikiu skanių ingredientų sąrašu šios salotos gali būti tik skanios!
Sudedamosios dalys
- 4 kiaušiniai
- 16 šparagų
- 1/2 susmulkintų Bostono salotų
- 750 ml (3 puodeliai) pavasarinių salotų mišinio
- 2 smulkinti žalieji svogūnai
- 80 ml (1/3 puodelio) smulkintų lazdyno riešutų
- 2 avokadai, supjaustyti ketvirčiais
- 4 ridikėliai, supjaustyti plonais griežinėliais
- 2 pakuotės rūkytos lašišos, po 120 g.
- 16 nedidelių mėtų lapelių
Dėl vinaigretės:
- 60 ml (1/4 puodelio) lengvo majonezo
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 30 ml (2 šaukštai) smulkintų laiškinių česnakų
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) citrinos sulčių
- 15 ml citrinos žievelės
- 15 ml (1 valgomasis šaukštas) mirino
- 15 ml smulkintų krapų
- Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Recepto paruošimas
- Salotinėje sumaišykite padažui skirtus ingredientus.
- Į puodą įmuškite kiaušinius ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirkite, tada virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Atsigaivinkite po šaltu vandeniu. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
- Tuo tarpu 3-4 minutes virkite šparagus verdančiame pasūdytame vandenyje. Atsigaivinkite po labai šaltu vandeniu. Šparagus nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais.
- Į salotinę sudėkite Bostono salotas, salotų mišinį, šparagus, žaliuosius svogūnus, lazdyno riešutus, avokadą ir ridikėlius. Maišykite.
- Padalykite salotas į lėkštes. Kiekvieną porciją papuoškite rūkyta lašiša ir kiaušinių ketvirčiais. Pabarstykite mėtų lapeliais.