Moliuskų troškinys Sudedamosios dalys
- 1 ½ kg midijų (moliuskų, moliuskų, midijų ir kt.)
- 8 šukutės
- 200 ml sauso baltojo vyno
- 200 ml pomidorų padažo
- 3 askaloniniai česnakai
- 1 gvazdikėlis česnako
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Petražolės
- Druska ir pipirai
- Kajeno pipirai
- n. B. Vanduo
Paruošimas
Darbo laikas apie 45 min.
Iš viso maždaug 45 minutės
Dėkite midijas į pasūdytą vandenį 1 valandai, kiekvieną rūšį atskirai. Tada kruopščiai nuplaukite. Nukrapštykite šukutes, kad pašalintumėte smulkius plaukelius. Išskobkite šukutes, pašalinkite pilkąsias ir juodąsias dalis ir nuplaukite šukutes.
Kitas išrūšiuotas šukutes sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Filtruokite virimo sultis ir jas išsaugokite.
Nulupkite askaloninius česnakus, česnakus ir susmulkinkite kartu su petražolėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite askaloninius česnakus, česnaką ir 3/4 petražolių su žiupsneliu kajeno pipirų apie 3 min., kol taps labai karšti. Supilkite baltąjį vyną ir virkite 1 min. Supilkite midijų sultinį ir pomidorų padažą ir redukuokite 5 min. Įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite midijas ir lėtai maišykite. Lėtai kaitinkite 2-5 min (kol šukutės taip pat iškeps).
Šukutes sudėkite į sriubos lėkštes su padažu ir pabarstykite likusiomis petražolėmis.
Patiekite su alyvuogių aliejuje pakepintais ir česnaku patroškintais skrebučiais.
Patarimas: prie šio patiekalo labai tinka Rouille.