Šiandien norėčiau pasidalyti labai paprasto ir greitai pagaminamo, bet skanaus, švelnaus, tiesiog tirpstančio burnoje deserto receptu. Šokolado ir grietinės putėsiai lengvi ir erdvūs kaip debesėlis. Plaktos grietinės želatinos desertas yra saikingai saldus, šokolado ir grietinėlės skonio. Jei norite ko nors lengvo ir nesaldinto, jums tikrai patiks šios putėsiai. Padėkite sau!
Šokoladiniai grietinės putėsiai
Ingredientai (8 porcijoms)
Grietinė (ne mažiau kaip 25 proc. riebumo) – 600 g.
Cukraus pudra – 110 g
Želatina – 15 gr
Vanduo – 75 gr
Kakavos milteliai – 25 g (+ papuošimui)
Vanilė – 1 žiupsnelis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasŠokoladiniai grietinės putėsiai
Recepto nuotrauka: „Šokolado ir grietinės putėsiai – 1 žingsnis
Truputis informacijos apie ingredientus.
Vartojant grietinė turi būti šalta. Riebalų turi būti ne mažiau kaip 25 %, nes priešingu atveju putos nesusidarys.
Reikia ne cukraus, o cukraus pudros, nes kitaip grietinė taps skysta.
Kakavos miltelius galima pakeisti šokoladu (50 g).
Vanduo turi būti šaltas.
Recepto nuotrauka: Šokolado ir grietinės putėsiai – 2 žingsnis
Želatiną sumaišykite su vandeniu, išmaišykite ir palikite išbrinkti.
Recepto paruošimo nuotraukos: Šokoladiniai grietinės putėsiai – 3 žingsnis
Į grietinę įmaišau cukraus pudrą ir vanilę; šiek tiek pamaišau, kad milteliai neskristų po visą virtuvę.
Recepto nuotrauka: Šokoladiniai grietinės putėsiai – 4 žingsnis
Grietinę su cukraus pudra plaku mikseriu, kol ji tampa puri ir lengvai pabąla. Grietinės tūris taip pat šiek tiek padidės. Vidutinio greičio maišytuvu tai trunka 7-8 minutes. Tačiau būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte.
Recepto nuotrauka: Šokoladiniai grietinės putėsiai – 5 žingsnis
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite išbrinkusią želatiną.
Į želatiną įpilkite kelis šaukštus grietinės ir išmaišykite.
Sujunkite su pagrindiniu mišiniu ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Šokoladiniai grietinės putėsiai – 6 žingsnis
Išplakta grietinė padalijama į 2 lygias dalis – po 400 g.
recepto nuotrauka: Šokolado ir grietinės putėsiai – 7 žingsnis
Kakavą įmaišau viena dalimi. Tiksliau tariant, paprasčiau būtų pirmiausia į kakavą įpilti kelis šaukštus grietinės, išmaišyti iki vientisos masės ir tik tada viską sujungti. Gerai išmaišau.
Recepto nuotrauka: Šokoladiniai grietinės putėsiai – 8 žingsnis
Jei abu grietinės putėsiai kepimo metu per anksti sustingsta, galite juos pašildyti mikrobangų krosnelėje, tiesiog po 5-6 sekundes.
Recepto nuotrauka: Šokoladiniai grietinės putėsiai – 9 žingsnis
Jis turi būti skystas ir lengvai išpilamas.
Recepto nuotrauka: Šokoladinės grietinės putėsiai – žingsnis Nr. 10
Grietinėlės mišinį galite supilti į dubenėlius ir taureles arba, mano atveju, į mažą maždaug 800 ml talpos indelį.
Recepto nuotrauka: Šokoladinės grietinės putėsiai – 11 žingsnis
Baltosios ir šokoladinės grietinės putėsiais formą pripildžiau chaotiška tvarka, po šaukštą, du, tris – kaip kam patinka.
Išlyginkite paviršių ir smeigtuku padarykite brūkšnelius ant viršaus.
Uždenkite ir palikite šaldytuve, kad sustingtų.
Recepto nuotrauka: Šokoladinės grietinės putėsiai – 12 žingsnis
Kad skonis būtų ryškesnis, šokolado ir grietinės putėsius pabarstykite kakavos milteliais.
Recepto nuotrauka: grietinės šokolado putėsiai – žingsnis Nr. 13
Mūsų lengvas, subtilus desertas jau paruoštas.
Ji patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Recepto nuotrauka: grietinės šokolado putėsiai – 14 žingsnis
Linkiu visiems puikios nuotaikos! Iki pasimatymo!