Moliūgų sriuba Sudedamosios dalys
- 1 Hokaido moliūgas(-ų)
- 1 sviesto riešuto moliūgas (-ų)
- 2 ½ litro daržovių sultinio
- 4 bulvės
- 200 ml plaktos grietinėlės
- 2 skiltelės česnako
- Imbiero šaknis
- Druska ir pipirai
- Kajeno pipirai
- kario milteliai
- Cinamono milteliai
- Koriandro milteliai
- muskato riešutas
- grietinė
- 1 vanilės ankštis (-os)
- šiek tiek apelsinų sulčių
- aliejus kepimui
- Grietinė arba crème fraîche
- moliūgų sėklų aliejus, nebūtina.
Paruošimas
Darbo laikas apie 40 minučių
Poilsio laikas apie 12 valandų
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 30 minučių
Bendras laikas apie 13 valandų 10 minučių
Nulupkite sviestmedžio moliūgą, tada išskobkite abiejų moliūgų šerdis, supjaustykite stambiais kubeliais ir trumpai apkepkite keptuvėje su smulkiai supjaustytais česnakais šiek tiek aliejaus.
Puode užvirinkite daržovių sultinį, sudėkite moliūgo kubelius, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite bulves. Išskobkite vanilės ankšties kauliuką ir suberkite į puodą. Susmulkinkite imbierą ir įdėkite į sriubą. Po maždaug 20 minučių sriubą sutrinkite, pavirkite dar kelias minutes ir įmeskite vanilės ankštį. Tada sudėkite prieskonius ir plaktą grietinėlę, išimkite vanilės ankštį, dar kartą sumaišykite ir palikite sriubą pastovėti per naktį.
Prieš valgydami pagardinkite apelsinų sultimis ir druska, pipirais bei kariu pagal skonį ir vėl greitai užvirkite.
Patiekdami į kiekvieną lėkštę įdėkite po šlakelį grietinės arba crème fraîche.
Tokio kiekio recepto užtenka dešimčiai-penkiolikai žmonių kaip užkandžio. Sriubą taip pat galima užšaldyti.
Patarimas:
Viską apšlakstykite puse arbatinio šaukštelio moliūgų sėklų aliejaus, skonis fantastiškas.