Mėsos kepsnys, įdarytas paprikomis ir vištienos faršu

Mėsos kepsnys, įdarytas paprikomis ir vištienos faršu Sudedamosios dalys

  • Tešlai:
  • 500 g maltos mėsos, sumaišytos
  • 1 svogūnas (-ai)
  • 1 pusė raudonosios paprikos
  • 1 pusė žaliosios paprikos
  • 1 kiaušinis (-iai)
  • šiek tiek džiūvėsėlių arba pamirkytos bandelės
  • druska
  • Pipirai
  • ½ skiltelės (-ių) česnako
  • Dėl farso:
  • 300 g šviežios (-ų) vištienos krūtinėlės filė
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g saldžios grietinėlės arba kremo
  • Druska
  • pipirai
  • šiek tiek petražolių

Paruošimas

Darbo laikas apie 30 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 50 minučių

Bendras laikas apie 1 val. 20 min.
Mėsos tešlai:
Svogūną ir papriką supjaustykite labai mažais kubeliais ir sumaišykite su malta mėsa. Įdėkite 1 kiaušinį, džiūvėsėlių arba išmirkytą bandelę ir taip pat gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir česnakais.

Dėl paukštienos faršo:
Vištienos krūtinėlės filė gerai atšaldykite, supjaustykite nedideliais kubeliais, iš pradžių smulkiai supjaustykite blenderiu arba burtų lazdele, kad dar nebūtų labai smulki. Tada įmuškite du kiaušinius ir palaipsniui supilkite grietinėlę, taip pat maišykite burtų lazdele, kol gausite minkštą, tepamą masę. Pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite petražolių.

Dabar ant kepimo popieriaus lakšto sudėkite maltos mėsos masę, uždenkite ją antru kepimo popieriaus sluoksniu ir kočėlu iškočiokite iki maždaug 1 cm storio. Nuimkite antrąjį kepimo pergamento lakštą ir kruopščiai ištepkite maltą mėsą paukštienos dažais.

Dabar bus šiek tiek sudėtingiau: reikia atsargiai suvynioti mišinį į kepimo popierių ir šiek tiek prispausti šonus. Dabar dėkite ritinį siūle žemyn ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Pašaukite į 200° C temperatūros orkaitę, įkaitintą iš viršaus ir apačios, ir kepkite apie 40 minučių. Po šio laiko įjunkite orkaitę iki 250° C maždaug 10 minučių ir įjunkite ventiliatorių, kad mėsos kepsnys būtų labai traškus.

Parašykite komentarą