Vištienos grybų sriuba

Sudedamosios dalys

1  vištienos krūtinėlės, supjaustytos kubeliais
2 uncijos gabalėliais supjaustytų spagečių
2 vidutinio dydžio bulvės, supjaustytos griežinėliais
2 šaukštai džiovintų grybų
1 vidutinio dydžio supjaustyta morka
1/2 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto kubeliais
3 šaukštai aliejaus
1 valgomasis šaukštas druskos pagal skonį
1 valgomasis šaukštelis pipirų pagal skonį
2 šaukštai krapų, supjaustytų kubeliais

Instrukcijos


Įkaitinkite sunkiasvorį puodą ant vidutinės ugnies su aliejumi. Pakepinkite morkas ir svogūnus, kol suminkštės (apie 5 min.).
morkos ir svogūnai puode
Džiovintus grybus 5-10 minučių pamirkykite virintame vandenyje.
grybų mirkymas verdančiame vandenyje

Į pasūdytas daržoves įpilkite  vandens ir vištieną, užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir leiskite vištienai troškintis 10 minučių.
į puodą supilti skysčiai
Į sriubos puodą sudėkite išmirkytus grybus ir virkite 10 minučių. Į vandenį sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir makaronus ir virkite dar 10-15 minučių.
į puodą sudėti makaronai ir bulvės

Įberkite krapų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Mėgaukitės

Ši vištienos grybų sriuba 100 % sušildo širdį. Kadangi sriuba gaminama iš džiovintų grybų, ja galite mėgautis ištisus metus!

Vištienos grybų sriuba dubenyje

Niekas taip nenuramina sielos kaip vištienos sriuba. Jei norite išsiplėsti už tipiškos vištienos makaronų sriubos ribų, neieškokite toliau. Ši sriuba yra nesaldi, mažai kaloringa ir gera iki paskutinio gurkšnio. Išskirtinumą jai suteikia džiovinti grybai. Jei dar nesate įžengę į džiovintų grybų šalį, netrukus būsite užkabinti. Visada turiu po ranka indelį, kad galėčiau mėgautis mėgstamiausiais grybais ištisus metus, nelaukdama tinkamo sezono.

Kur galite rasti džiovintų grybų? Daugelyje sveiko maisto parduotuvių parduodami džiovinti grybai. Mačiau jų net „Trader Joe’s” ir „Costco” parduotuvėse. Jei jų nerandate vietinėje maisto prekių parduotuvėje, pabandykite nueiti į specializuotą Europos maisto prekių parduotuvę.

Kaip pasigaminti vištienos grybų sriubą

Gaminimo procesą pradėkite puode su aliejumi pakepindami morkas ir svogūnus, kol suminkštės.

Paruoškite sriubos pagrindą: Į puodą įpilkite vandens. Tada supjaustykite vištieną kąsnio dydžio gabalėliais ir suberkite juos į puodą. Užvirinkite vandenį, tada sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir leiskite vištienai virti 10 minučių.
Sudėkite grybus: Sudėkite džiovintus grybus į vandenį ir suberkite juos į sriubos puodą. Virkite 10 minučių.
Sudėkite bulves ir makaronus: Sudėkite bulves ir makaronus ir virkite dar 10 minučių.
Pagardinkite sriubą prieskoniais ir mėgaukitės: Į sriubą įberkite šviežių krapų ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Pripilkite didelį dubenį, susukite ir mėgaukitės!
Gaminkite sriubą olandiškoje orkaitėje! Olandiškos orkaitės puikiai tinka sriubai gaminti. Jos išlaiko daug šilumos ir drėgmės, todėl puikiai tinka sriubai virti. Reikia patarimo? Esu apsėsta savo Staub olandiška orkaite.

morkos ir svogūnai puode

verdančiame vandenyje mirkomi grybai
į puodą dedami makaronai ir bulvės
Vištienos grybų sriuba puode
3 patarimai, kaip išvirti vištienos grybų sriubą
Vištieną supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Kad vištiena iškeptų tolygiai, supjaustykite ją kuo vienodesnio dydžio gabalėliais.
Pirmiausia pamirkykite grybus. Visada mirkykite džiovintus grybus prieš dėdami juos į bet kokį gaminamą patiekalą. Taip jie ne tik išbrinks, bet ir pašalinsite įtrūkimuose įstrigusius grūdus.
Sriubą virkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Pagrindinė sriubos gaminimo nuodėmė – virti ant didelės ugnies. Sriubos skoniai geriau atsiskleidžia, kai karštis yra nedidelis ir lėtas.Įvairūs variantai, su kuriais galima eksperimentuoti
Šią sriubą laikykite puikiu pagrindu, kurį galite pritaikyti pagal savo skonį. Toliau rasite keletą ingredientų, kurie jus įkvėps.

Jei mėgstate tamsią mėsą, vištienos krūtinėlę pakeiskite vištienos šlaunelėmis.
vietoj krapų naudokite čiobrelius, bazilikus, raudonėlius ar kitas mėgstamas žoleles
Jei neturite glitimo, vietoj makaronų naudokite ryžius.
Įdėkite mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, salierų, špinatų, česnakų ar morkų (čia nieko nesuklysite!).
Įmaišykite puodelį riebios grietinėlės ir pusę lazdelės lydyto kreminio sūrio (apie 4 uncijas), kad gautumėte kreminę vištienos grybų sriubą.

Parašykite komentarą